Grid star
punguta cu doi bani

Decizie privind plata pensiilor

Pensiile se platesc mai devreme in august. Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a solicitat ca plata pensiilor si a indemnizatiilor pentru persoanele cu dizabilitati sa fie devansata in luna august, in contextul zilelor libere din perioada 12 – 15 august, acordate pentru sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului.

Avand in vedere ca zilele libere se suprapun perioadei in care in mod obisnuit se platesc aceste drepturi, s-a decis achitarea lor in avans, astfel:

- Pensiile celor care au optat pentru plata prin mandat postal vor fi platite de Posta Romana intre 1 – 11 august, iar pentru cei care primesc acest drept in cont bancar, alimentarea conturilor se va face in zilele de 9 si 10 august;

- Drepturile persoanelor cu dizabilitati vor fi platite de Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala in 11 august, cu 4 zile mai repede fata de termenul stabilit.

Astfel, pentru persoanele care au card, daca inainte platile se faceau pe 15, in aceasta luna se vor face pe 11, iar pentru cei cu mandat postal, daca in mod obisnuit platile se fac incepand din 18 pana la finalul lunii, in luna august se vor face incepand din 11.

Alte beneficii, potrivit ministerului Muncii, precum alocatia de stat pentru copii si indemnizatia pentru cresterea copilului, se platesc in perioada 8 – 10 august.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani