Grid star
punguta cu doi bani

Diplomatia romana s-a impotmolit in Brexit

Marii diplomati ai neamului n-au fost in stare sa negocieze cu Marea Britanie, astfel incat Regatul Unit sa nu reintroduca vizele pentru romani dupa Brexit.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns ca romanii in continuare trebuie sa se caciuleasca in fata „partenerului strategic” SUA, de data aceasata si UK – chipurile tot „partener strategic” al nostru – le ingreuneaza romanilor accesul pe piata muncii.

Declaratia legata de vize a fost facuta chiar de catre ambasadorul britanic la Bucuresti, Andrew Noble (foto), citat de Inpolitics.

Iata principalele spuse ale lui Noble:

Ce nu mai este posibil in viitor este sa mergi in Marea Britanie si sa speri sa iti gasesti serviciu. Acest tip de viza exista doar pentru personal calificat. Minimul salariului anual acceptat este de 26.000 de lire sterline, ceea ce nu este mult pentru munca calificata iar nivelul este cel al bacalaureatului, in Romania, cred. Nu este un nivel imposibil. Incercam sa pastram relatia, dar sistemul nostru de imigratie va fi acelasi pentru toata lumea asa ca romani calificati din Romania vor concura cu persoane din America de Nord, Australia, Africa de Nord, India, de oriunde.

Romanii trebuie sa inteleaga ca din octombrie, anul viitor, au nevoie de pasaport sa calatoreasca (in Marea Britanie – n.r.). Pana in octombrie, este permisa calatoria cu un act de identitate. Dupa, nu. Sper ca acest lucru sa nu fie o problema, sper ca oamenii sa isi fi facut pasapoarte atunci, pentru a calatori in Regatul Unit. Romanii care au primit deja statul special pot continua sa foloseasca o carte de identitate pana in 2025. Deci vor fi aplicate reguli diferite cetatenilor romani, depinzand daca sunt rezidenti in Marea Britanie sau din afara Regatului”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani