Grid star
eveniment

DOLARUL AMERICAN A DEPASIT EURO – Cotatia BNR. Analist economic: "Moneda nationala se intareste"

Valoarea dolarului american a depasit-o marti, 23 august 2022, pe cea a euro, in Romania. Potrivit cursului anuntat de Banca Nationala a Romaniei, un dolar este astazi cotat la 4.9225 lei, in timp ce euro a fost cotat la 4.8851 .

Agentiile financiare internationale estimeaza ca euro va ajunge pana la finalul acestui trimestru la 0,95 de dolari, potrivit antena 3. Consecinta directa este cresterea preturilor, in special a celor la produse petroliere, ceea ce va alimenta inflatia.

Analistul economic Adrian Negrescu a explicat, la antena 3, care vor fi consecintele asupra economiei romanesti:
"Pentru Romania, lucrurile arata destul de bine. Moneda nationala se intareste in fata euro, suntem la 4,88. Avem romanii care au venit in aceasta perioada in vacanta, in tara, cu euro, si au schimbat, si au influentat cursul. Si mai sunt bancile care iau credite cu dobanzi foarte mici de la Banca Central Europeana si vin apoi si schimba in lei si depun aici in depozite cu dobanzi foarte mari.
Este posibil ca aceasta tendinta de apreciere a monedei nationale sa continue, macar o luna, atata timp cat pietele nu se regleaza, din punct de vedere al perceptiei legate de moneda europeana”
.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani