Grid star
eveniment

FLORIN CITU, ANUNT DESPRE SALARIILE BUGETARILOR - “Asta vom face anul acesta”

Premierul Florin Citu a anuntat luni, 15 februarie 2021, ce decizie a luat in legatura cu sporurile si salariile bugetarilor. Premierul a declarat ca in ultimii ani salariile s-au dublat, insa nu crede acelasi lucru s-a intamplat cu performanta in sectorul public.

Florin Citu spune ca este nevoie de o reanalizare a legii salarizarii in Romania, si ca asta se va face in 2021.
Premierul a mai spus si ca in acest an deficitul bugetar va fi de 7,16 la suta, si ca acesta nu va fi depasit sub nicio forma. 

Iata declaratiile facute de Florin Citu:

“Eu am spus ca este nevoie de o reanalizare a legii salarizarii in Romania. Sporurile reprezinta azi din cele 109 miliarde lei aproape 26 miliarde. Deci aproape 25 la suta din anvelopa salariala. Problema este ca as vrea ca aceste sporuri si salarizarea sa fie legate de performanta. 
In ultimii ani de zile, am vazut ca salariile s-au dublat. Nu cred insa ca performanta in sectorul public s-a dublat.As vrea ca de acum incolo sa avem o legatura directa, clara, transparenta, pentru romanii care platesc taxe, intre performanta celor din sectorul public si veniturile celor din sectorul public. Asta vom face anul acesta".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani