Grid star
banci

FUZIUNE INTRE ALPHA BANK SI UNICREDIT – Multi romani au bani la aceste institutii financiare. Aflati ce se intampla

Alpha Bank si UniCredit au anuntat luni, 23 octombrie 2023, fuziunea dintre filialele din Romania. Conform termenilor agreati, Alpha Bank va detine 9,9% din capitalul social al entitatii rezultate in urma fuziunii si va ramane implicata in aceasta prin mecanisme de guvernanta corporativa, inclusiv prin reprezentarea la nivel de consiliu de administratie.

Potrivit unui comunicat Alpha Bank, se anticipeaza ca tranzactia va fi finalizata in 2024, dupa parcurgerea procesului de confirmatory due dilligence, obtinerea aprobarilor statutare si a celor din partea tuturor autoritatilor de reglementare implicate.

Potrivit Alpha Bank, tranzactia va duce la crearea celei de-a treia banci din piata din punct de vedere al  activelor totale.

Iata anuntul Alpha Bank:

"Fuziunea dintre Alpha Bank Romania si UniCredit Romania si crearea celei de-a treia banci din Romania ca marime din punct de vedere al activelor totale, in care Alpha Bank va avea o participatie de 9,9% Alpha Services and Holdings SA, detinator al Alpha Bank SA ('Alpha Bank'), si UniCredit au agreat principalele conditii financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank S.A. ('UniCredit Bank Romania') si Alpha Bank Romania S.A. ('Alpha Bank Romania'), ca parte a unui parteneriat strategic la nivel international. Conform termenilor agreati, Alpha Bank va detine 9,9% din capitalul social al entitatii rezultate in urma fuziunii si va ramane implicata in aceasta prin mecanisme de guvernanta corporativa, inclusiv prin reprezentarea la nivel de consiliu de administratie. Se anticipeaza ca tranzactia va fi finalizata in 2024, dupa parcurgerea procesului de confirmatory due dilligence, obtinerea aprobarilor statutare si a celor din partea tuturor autoritatilor de reglementare implicate. Tranzactia va duce la crearea celei de-a treia banci din piata din punct de vedere al activelor totale.

Noua structura

Fuziunea va aduce la un loc doua entitatii complementare, atat UniCredit Bank Romania cat si Alpha Bank Romania avand o pozitie solida in segmentele de corporate si de retail, si in urma ei va rezulta o institutie financiara puternica care va fi mai bine pozitionata pentru a-si deservi clientii si pentru a crea noi oportunitati de crestere pe piata romaneasca. Pentru prima oara in Romania, doua grupuri bancare europene folosesc parteneriatul ca abordare de consolidare a pietei. Aceasta noua abordare are ca scop nu numai sa sustina economia romaneasca mai bine, ci si sa puna pe primul plan nevoile clientilor si al acelor comunitati in care isi desfasoara activitatea. Ca urmare a tranzactiei, clientii Alpha Bank Romania vor avea acces la o gama mai larga de produse si servicii. Pe perioada tranzitiei, Alpha Bank Romania va continua sa ofere un nivel ridicat de excelenta a serviciilor sale si sa asigure continuitate pentru clientii sai. De asemenea banca va pune in prim plan dezvoltarea si sprijinirea angajatilor sai in timpul procesului de fuziune, asigurand calitatea serviciilor pentru clienti si oportunitatile de crestere personala. Accentul in aceasta tranzactie va fi pus pe combinarea punctelor forte ale ambelor organizatii, iar Alpha Bank isi propune sa ramana fidela istoriei sale de 30 de ani in Romania si sa ofere o valoare exceptionala atat clientilor cat si angajatilor".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani