Grid star
punguta cu doi bani

Jumatate din banii alocati sarbatorilor de iarna se duc pe mancare

Buget de austeritate! Aproximativ jumatate dintre romani vor cheltui mai putini bani de sarbatori comparativ cu anul trecut, iar peste 50% din suma alocata va fi cheltuita pe mancare.

Peste 40% dintre romani spun ca vor cheltui de sarbatorile de iarna mai putin decat au cheltuit anul trecut, rezulta dintr-un sondaj realizat de CEC Bank in parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

La intrebarea: fata de anul trecut, anul acesta crezi ca vei cheltui mai mult sau mai putin de Sarbatori?, peste 40% dintre respondenti au sustinut ca vor cheltui mai putin cu 10%-30%. Totodata, circa 27% spun ca vor cheltui aceleasi sume de bani, similar cu anul trecut. Doar 23% dintre cei chestionati spun ca vor cheltui mai mult decat anul trecut cu ocazia sarbatorilor, in timp ce peste 9% nu au stabilit sumele pe care le vor aloca acestei perioade.

In ceea ce priveste bugetul alocat, 30,5% dintre respondenti spun ca se vor incadra intre 500 de lei si 1.000 de lei, in timp ce un sfert dintre cei chestionati vor cheltui sub 500 de lei. Circa 20% dintre respondenti vor cheltui sume de 1.000 – 1.500 lei si doar procentaje mai reduse dintre cei chestionati au alocat sume mai mari.

 

Pentru peste jumatate dintre cei chestionati, principala cheltuiala va fi pe mancare, pentru 42% dintre respondenti pe cadouri si doar sub 5% vor aloca marea parte a banilor pentru vacante. Insa chiar si principala categorie de cheltuieli, cea pentru mancare, are alocat un buget de mai putin de 600 de lei pentru 70% dintre respondenti.

 

Pentru alte categorii de cheltuieli de sarbatori, aproape 50% dintre respondenti vor aloca sub 300 de lei, peste 31% vor aloca intre 300-600 lei, circa 13% intre 600-1.200 lei, iar putin peste 5% vor aloca sume mai mari de 1.200 de lei.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani