Grid star
eveniment

MAI MULTI BANI PENTRU MEDICI - Se acorda sporul pentru conditii de munca deosebit de periculoase: 55% pana la 85%. Hotararea vizeaza o singura boala

Guvernul a aprobat hotararea prin care personalul medical care diagnosticheaza si trateaza pacientii COVID primeste un spor pentru conditii de munca deosebit de periculoase.


Este vorba despre HG privind modificarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca prevazut in anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a conditiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupationala de functii bugetare "Sanatate si asistenta sociala", aprobat prin Hotararea Guvernului 153/2018.

Compensarea financiara a riscurilor

Actul normativ creeaza cadrul legal de compensare financiara a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din unitatile sanitare care are in ingrijire pacienti diagnosticati cu virusul SARS-CoV-2, pe perioada situatiilor de risc epidemiologic si biologic.
Astfel, se acorda sporul pentru conditii de munca deosebit de periculoase in procent de la 55% pana la 85%, personalului de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din unitatile sanitare care este implicat direct in transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapida, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor suspecti si confirmati cu COVID-19.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani