Grid star
companii

MINIVACANTA DE RUSALII: TRENURILE SOARELUI – CFR scoate artileria grea. Iata in cat timp ajungeti la Marea Neagra. Pretul biletelor

Incepe minivacanta de Rusalii, iar multi romani vor alege sa petreaca zilele libere pe litoralul romanesc. CFR scoate "artileria grea” si arata ca durata calatoriei pe ruta Bucuresti – Constanta este in medie de circa 2 ore si 20 minute, timp greu de atins de alte mijloace terestre de transport.

Din 10/11 iunie 2022, toate trenurile duc la Marea Neagra. CFR Calatori da startul programului estival de transport “Trenurile Soarelui”. Turistii vor avea la dispozitie 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legaturi directe din toata tara cu statiunile de la Marea Neagra si cu Delta Dunarii pana la data de 11/12 septembrie 2022.

Trenuri directe

Toate regiunile tarii vor fi conectate in perioada verii cu destinatiile de vacanta cele mai cautate de pe litoralul romanesc, CFR Calatori oferind tuturor posibilitatea de a calatori fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timisoara Nord, Resita Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Targu Mures, Brasov, Suceava, Iasi, Galati, Buzau, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din Bucuresti Nord prin intermediul trenurilor care circula intr-un orar cadentat (la 1-2 ore) pe ruta Bucuresti Nord – Constanta si retur.
Astfel, timp de trei luni,
• 30 trenuri directe (15 dus/15 intors, inclusiv ramurile aferente) care pornesc din principalele orase vor avea ca destinatie /plecare litoralul romanesc, din care 18 trenuri (9 dus/9 intors) au ca destinatie/plecare Mangalia.
• 38 de trenuri (19 dus/19 intors) vor asigura legatura capitalei cu litoralul si retur (15 perechi din Bucuresti Nord, 12 perechi din Bucuresti Baneasa – din care 3 perechi nu trec prin statia Bucuresti Nord, 1 pereche din Bucuresti Obor).
• Pentru calatoria spre Delta Dunarii, din 11 iunie 2022, trenurile IR 1981/ R 8653 si R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legatura directa Bucuresti Nord – Tulcea Oras si retur pe intreaga durata a sezonului. De asemenea, in Medgidia va fi asigurata zilnic conexiunea spre Tulcea Oras si retur cu trenuri dinspre capitala sau Constanta.

Durata de parcurs

Durata calatoriei pe ruta Bucuresti – Constanta este in medie de circa 2 ore si 20 minute – "timp greu de atins de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucurestiului pana in centrul Constantei".

Conditii de calatorie

Toate trenurile InterRegio estivale au in compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru incarcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, usi de acces si intermediare  semiautomate, majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) in ultimii 12 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au in compunere vagoane cuseta. Trenurile IR 1992 si IR 1990 Timisoara Nord/ Resita Nord – Mangalia si retur au in compunere si vagoane de dormit climatizate, iar trenurile IR 1941 si IR 1942 Satu Mare/ Baia Mare/Cluj Napoca/ Targu Mures  – Mangalia si retur au in compunere si vagoane prevazute cu spatiu amenajat pentru activitatea de bar.

Tarife

Biletele la trenurile CFR Calatori sunt accesibile tuturor prin gama variata de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate in detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Trafic intern/ Oferte si Facilitati. Pentru serviciile cuprinse in programul special estival sunt valabile toate facilitatile de calatorie acordate prin actele normative in vigoare.
Tariful pentru o calatorie cu loc rezervat pe ruta Bucuresti Nord – Constanta la clasa a 2-a, la tren IR este de 59,60 lei, la tren Regio-Expres este 33,20 lei si la tren Regio este 30,30 lei. La aceste tarife se aplica reduceri precum: 5% reducere din tariful de transport la cumpararea online (de pe site sau aplicatie) si de la automatele de vanzari bilete aflate in garile mari, 10% reducere din tariful de transport la cumpararea unui bilet cu oferta dus-intors; o reducere de pana la 10% din tariful de transport la cumpararea cu anticipatie. Elevii beneficiaza de gratuitate, iar studentii de 50% reducere la calatoria in vagoanele clasa a 2-a.
In perioada programului estival de transport, turistii aflati pe litoralul romanesc au posibilitatea de a calatori intre statiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio de sezon, la tarif de tren Regio, daca vor achizitiona biletele de la casele de bilete de pe sectia Constanta – Mangalia.

"Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport si pentru a ne putea adapta cat mai bine capacitatea de transport la numarul de locuri solicitat, CFR Calatori va recomanda sa va planificati din timp calatoria, inclusiv cumpararea legitimatiilor de calatorie. Biletele pot fi achizitionate cu anticipatie de 30 zile, utilizand urmatoarele canale de vanzare:
• online de pe cfrcalatori.ro;
• din aplicatia mobila “CFR Calatori mersul trenurilor si bilete online” (disponibila in Google Play, App Store si Huawei AppGallery);
• de la automatele de vanzare bilete din gari;
• de la casele de bilete din gari, agentii de voiaj CFR Calatori si distribuitori autorizati (agentii de turism)”, arata CFR Calatori.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani