Grid star
eveniment

PLAFONAREA PRETURILOR LA ENERGIE – Pragurile maxime pentru care se acorda compensari. Amendamentul va fi depus in Parlament

Partidul Social Democrat anunta ca va depune un amendament in Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel incat persoanele care isi reduc consumul curent de energie electrica sa poata beneficia de preturi plafonate.


Amendamentul prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acorda compensari, respectiv de 100 si 300 kWh/luna, sa se raporteze la consumul curent si nu la media lunara din anul 2021, cum este forma actuala a OUG 119/2022. Social-democratii arata ca Romania nu va fi nevoita sa adopte alte reglementari care sa impuna obligatii si sanctiuni asupra consumatorilor casnici pentru reducerea consumului, asa cum se intampla in alte state din Uniunii.

Iata anuntul PSD:

"PSD va depune un amendament in Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel incat persoanele care isi reduc consumul curent de energie electrica sa poata beneficia de preturi plafonate. Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acorda compensari, respectiv de 100 si 300 kWh/luna, sa se raporteze la consumul curent si nu la media lunara din anul 2021, cum este forma actuala a OUG 119/2022.

Economie la energie

PSD considera ca o astfel de modificare a legii va stimula cetatenii sa faca economie la energie electrica, ceea ce va sprijini efortul Romaniei de a-si reduce consumul national cu 10%, conform obiectivelor stabilite de Comisia Europeana.
Totodata Romania nu va fi nevoita sa adopte alte reglementari care sa impuna obligatii si sanctiuni asupra consumatorilor casnici pentru reducerea consumului, asa cum se intampla in alte state din Uniunii
".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani