Grid star
eveniment

PLANUL PENTRU REDRESAREA ROMANIEI – Premierul si oamenii sai, torpilati: “Deblocarea PNRR, un vis prea indepartat pentru Guvernul meu”

Definitivarea Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR) intr-o forma acceptata de Comisia Europeana este, din ceea ce se vede, o palarie mult prea mare pentru Executivul dreptei de la Bucuresti, spune deputata PSD Cristina-Elena Dinu.

Aceasta acuza ca guvernul Citu nu este capabil sa contureze documentul final al PNRR viabil, pragmatic si in acord cu principiile Mecanismului european de redresare si rezilienta.
Intr-o declaratie postata pe site-ul Camerei Deputatilor, deputata declara ca “este evident ca incapacitatea Cabinetului Citu de a elabora un PNRR agreat de catre institutia europeana responsabila este rezultatul disensiunilor interne dintre partidele componente ale coalitiei, dar si a unei implicari sub asteptari”.

Probleme

In aceste conditii, prognozele referitoare la accesul Romaniei la fondurile europene mult trambitate sunt destul de indepartate, fie si prin prisma faptului ca guvernantii nu se pot incadra in calendarul stabilit de Comisia Europeana, spune Cristina Elena Dinu:

“Acesta ar fi al doilea esec major al tarii noastre de a construi un Plan National de Redresare si Rezilienta eficient si cu sanse de a fi adoptat, dupa ce, in decembrie anul trecut, fostul Guvern Orban a ratat prima incercare de promovare.
Elocventa este interventia comisarului european pentru Transporturi, doamna Adina Valean, care avertiza recent Guvernul de la Bucuresti ca nu pot fi investiti bani europeni 'in ceva ce poate dauna mediului si climei pe termen lung', cu referire la intentia Cabinetului de dreapta de a impanzi Romania de autostrazi construite prin PNRR.
In concluzie, cel putin in acest moment, miliardele de euro cu care Klaus Iohannis si Guvernul sau i-au 'amenintat' pe romani sunt departe de a ajunge de la stadiul de promisiuni electorale la fapte concrete, materializate prin investitii.
Guvernul Citu inca pluteste in deriva, este incapabil si derutat, nu are o coeziune si o strategie clara pentru a scoate Romania si romanii din criza. Esecul PNRR este doar un exemplu edificator”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani