Grid star
eveniment

PLATA PENSIILOR – Ministrul Muncii, veste pentru milioane de romani. Ce se intampla dupa diminuarea subventiei de stat

Ministrul Muncii Raluca Turcan spune ca propunerea de rectificare bugetara pentru institutia pe care o conduce prevede diminuarea cu 3,3 miliarde de lei a subventiei acordate de la bugetul de stat catre bugetul asigurarilor sociale, insa da asigurari ca sunt bani pentru pensii si ca acestea vor fi platite la timp.
Potrivit lui Turcan, gradul de sustenabilitate a bugetului de pensii este in crestere fata de suma estimata initial la veniturile pe anul 2021. Ministrul Muncii a tinut sa precizeze ca in acest moment nu mai este nevoie de subventia de 16,77 miliarde de lei de la bugetul de stat, prevazuta la inceputul anului, ci doar de 13,4 miliarde de lei.

Iata anuntul ministrului Muncii:

Gradul de sustenabilitate a bugetului de pensii este in crestere fata de suma estimata initial la veniturile pe anul 2021.
Propunerea de rectificare bugetara pentru Ministerul Muncii prevede diminuarea cu 3,3 miliarde de lei a subventiei acordate de la bugetul de stat catre bugetul asigurarilor sociale, fapt care reflecta cresterea veniturilor colectate din contributiile angajatilor.
In acest moment, BASS nu mai are nevoie de subventia de 16,77 miliarde de lei de la bugetul de stat, prevazuta la inceputul anului, ci doar de 13,4 miliarde de lei.
Cresterea investitiilor cu 32,4% fata de perioada similara a anului trecut si masurile de sustinere a mediului de afaceri – masurile pentru angajati si angajatori, flexibilizarea muncii, debirocratizarea, digitalizarea relatiilor de munca au avut impact si asupra pietei muncii, astfel incat, din ianuarie pana acum, s-au inregistrat un numar de 120.000 noi contracte active si tot atatea persoane nou intrate pe piata muncii.

Nu se reduce bugetul

Diminuarea subventiei de la bugetul de stat NU inseamna reducerea bugetului alocat Ministerului Muncii. Sumele necesare pentru plata pensiilor, ajutoarelor sociale si a celorlalte drepturi sunt prevazute in bugetul asigurarilor sociale si vor fi achitate la timp beneficiarilor, ca pana acum.
In propunerea de rectificare a bugetului Ministerului, este prevazuta, de asemenea, o crestere de 547 milioane de lei pentru echilibrarea bugetului de somaj, ca efect al majorarii cheltuielilor pentru aplicarea masurilor active destinate angajatilor si angajatorilor”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani