Grid star
camere de comert

POZITIA PRESEDINTELUI CCIR - Mihai Daraban: Este momentul ca vocea oamenilor de afaceri sa primeze in fata vocii decidentului politic

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto stanga), a participat, in calitate de membru al Consiliului General al World Chamber Federation (WCF), impreuna cu secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi (foto dreapta), la Congresul Mondial al Camerelor de Comert, desfasurat, in perioada 21-23 iunie, la Geneva.

Evenimentul a beneficiat de prezenta, in calitate de vorbitori, a lui António Guterres, secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), precum si a lui Nicolas Uribe Rueda, presedintele Camerei de Comert Internationale (ICC). In cadrul congresului au fost abordate, de catre reprezentantii mediului de afaceri, unele dintre cele mai importante probleme globale actuale, evenimentul fiind structurat pe trei teme principale: multilateralism, inovatie si sustenabilitate.

"Poate cea mai importanta concluzie care se poate trage in urma acestui eveniment este aceea ca, la nivel mondial, exista un punct de vedere comun care se refera la intarirea rolului pe care afacerile il au in asigurarea prosperitatii natiunilor. In mod cert, afacerile performante pot fi principale motoare ale crearii de locuri de munca. Prin investitii pe termen mediu si lung, se pot genera oportunitati de angajare, contribuind astfel la reducerea somajului si la cresterea nivelului de trai.

De asemenea, companiile care investesc in cercetare si dezvoltare tehnologica pot aduce inovatii si progrese semnificative care sa duca la crearea de produse si servicii mai eficiente, care pot imbunatati, astfel, vietile oamenilor si pot contribui la cresterea economica.

Poate ca este momentul ca vocea oamenilor de afaceri sa primeze in fata vocii decidentului politic. Am vazut cu totii ca in momentul in care apar ambitiile politice, apar si conflictele si, evident, prosperitatea natiunilor inceteaza sa mai existe si aici ma refer, evident, la conflictul armat din Ucraina. Astfel, devine foarte importanta propunerea conducerii WCF de a crea platforme interoperabile pentru promovarea comertului multilateral intre state. La nivelul CCIR, exista deja o astfel de platforma functionala, SNIA, care promoveaza conceptul de comert liber si care este utilizata atat de investitorii romani, cat si de cei straini”,  a declarat presedintele CCIR, Mihai Draban.

Parteneriate

Federatia Mondiala a Camerelor (WCF) este un organism non-politic si neguvernamental al ICC.  Infiintata initial in 1951, ca Biroul International al Camerelor de Comert, WCF are ca obiectiv unificarea si sustinerea retelei globale de camere de comert. WCF joaca un rol esential in ceea ce priveste interactiunea dintre diferite organizatii si camerele de comert din intreaga lume. Astfel, sunt create parteneriate care ajuta la punerea in aplicare a mai multor initiative de consolidare a camerelor de comert in economiile in curs de dezvoltare si in economiile emergente. In momentul de fata, exista parteneriate cu mai mult de 12000 de camere de comert din intreaga lume.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani