Grid star
companii

PRIMA ACHIZITIE DIN 2021 – MedLife a cumparat peste jumatate din actiuni

Reteaua de clinici private MedLife a anuntat luni, 15 ianuarie 2021, prima achizitie din acest an, constand in preluarea a peste jumatate dintre actiunile unei firme.

Este vorba despre cumpararea a 60% din actiunile Medica Sibiu, societate care detine o policlinica, un laborator de analize medicale si un centru de medicina muncii, se arata in comunicatul publicat de catre Bursa de Valori Bucuresti, unde actiunile MedLife se tranzactioneaza cu simbolul M.

Odata cu aceasta preluare, MedLife ajunge la 31 de companii achizitionate, ultima anuntata fiind grupul de farmacii CED Pharma. In 2020, Medica Sibiu a inregistrat o cifra de afaceri de 3,7 milioane de lei. Odata cu aceasta achizitie, MedLife isi consolideaza cifra de afaceri proforma consolidata la nivel de grup si ajunge la valoarea de 252 milioane euro.

Cum s-au comportat actiunile M pe BVB

Luni, 12 martie 2021, actiunile MedLife au deschis sedinta de tranzactionare pe BVB la nivelul unitar de 9,46 lei. Pana la ora transmiterii acestei stiri (14:50), au avut loc 241 de tranzactii, la pretul mediu de 9,42 lei/actiune.

Medica Sibiu activeaza pe piata de servicii medicale private inca din 2001 si are in componenta o policilica de mari dimensiuni, un laborator de analize medicale si un centrul de medicina muncii. Totodata, Medica Sibiu este unul dintre furnizorii aflati in contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate din Sibiu (CJAS), acoperind o gama larga de analize de laborator si consultatii medicale, pentru specialitati precum endocrinologie, interne, neurologie, psihiatrie si psihologie clinica.

Infiintata in 1996, reteaua MedLife opereaza cea mai extinsa retea de clinici din Romania, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani