Grid star
analize

Punerea in pericol a Legii pensiilor

Ceea ce ati facut acum doua zile, dragi colegi liberali, prin punerea in pericol a Legii pensiilor, mi se pare impardonabil. Pur si simplu ati ales sa luptati contra parintilor si bunicilor nostri.

Ma gandeam ca dupa doi ani de guvernare alaturi de PSD ati iesit din logica lui “nu se poate” si “nu am” si v-ati dat seama ca daca vrei si mai si depui efort se pot gasi solutii.

Oare nu sunteti de acord cu majorarea pensiilor si cu eliminarea acelui nedrept procent de 9,4%? Eu stiu cel mai bine de ce va adresez aceasta intrebare, doar mi-ati cerut demisia cand ma bateam, sustinut de PSD, sa eliminam acest procent, dar si cand, in 2022, va propuneam solutiile PSD pentru majorarea pensiilor. Atunci v-am inteles, erati dupa o guvernare strict de dreapta, PNL-USR, cand in anul 2021 nu ati acordat nici macar un leu majorare la pensii, dar acum chiar nu va inteleg.

Nu sunteti de acord cu principiul: pentru munca egala, pensie egala?

Nu sunteti de acord cu echitatea si cu solidaritatea?

Nu sunteti de acord cu incurajarea muncii si cu faptul ca ne dorim sa acordam punctaj suplimentar pentru fiecare an de vechime realizat peste stagiul de 25 de ani?

Nu sunteti de acord cu redefinirea gradelor de invaliditate, pentru a se da posibilitatea desfasurarii unor activitati profesionale si a permite cumulul pensiei de invaliditate cu veniturile din aceste activitati? Nu sunteti de acord ca pentru orice grad de invaliditate, in functie de natura afectarii capacitatii de munca si tipul raportului de munca, capacitatea de munca sa poata fi considerata pastrata pentru anumite activitati profesionale, la propunerea medicului expert?

Nu stiu ce sa zic?

Vom vedea in parlament la dezbaterea si aprobarea Legii!

sursa: facebook Marius Budai

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani