Grid star
eveniment

RALUCA TURCAN PROPUNE REDUCEREA TIMPULUI DE LUCRU CU 80% - Iata motivul

Ministrul Muncii Raluca Turcan anunta ca va trimite Parlamentului vineri, 5 februarie 2021, mai multe amendamente care sa flexibilizeze masura de reducerea a timpului de lucru prevazuta prin OUG 132/2020 in conditii de pandemie.

Raluca Turcan spune intr-o postare pe Facebook ca programul de lucru va putea fi modificat ori de cate ori situatia o impune, dar angajatorul va fi obligat sa justifice de fiecare data aceasta schimbare:

"Timpul de munca va putea fi redus pana la 80% din durata zilnica, saptamanala sau lunara, fata de 50% cat e in prezent".

Iata postarea Ralucai Turcan:

"Uzina Dacia din Mioveni si-a intrerupt activitatea din cauza crizei de semiconductori la nivel global, situatie care afecteaza 50%-60% din activitatea de productie si aproximativ 8.000 de lucratori.

In acest context, am discutat astazi cu Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) si cu reprezentantii Confederatiei Patronale Concordia despre necesitatea adoptarii rapide a prevederilor privind reducerea timpului de munca, proiect aflat acum in Legislativ si la completarea caruia am lucrat impreuna cu reprezentantii patronatelor.

Vom trimite la Parlament amendamentele pe care le-am formulat in acest sens, cu rolul de a flexibiliza masura referitoare la reducerea timpului de lucru. Modificarile pe care le propunem vizeaza intreg mediul de afaceri, pentru ca interesul nostru este sa pastram locurile de munca:

Programul de lucru va putea fi modificat ori de cate ori situatia o impune, dar angajatorul va fi obligat sa justifice de fiecare data aceasta schimbare;

-Comunicarea catre salariat se va face cu cel putin 24 de ore anterior aplicarii efective a masurii, fata de 5 zile in mod obisnuit, daca intervine o modificare a programului cauzata de o crestere a activitatii sau daca se impune inlocuirea unui salariat aflat in imposibilitatea de a presta activitate conform programului de lucru;

-Timpul de munca va putea fi redus pana la 80% din durata zilnica, saptamanala sau lunara, fata de 50% cat e in prezent.

Voi adresa colegilor mei din Parlament rugamintea sa finalizeze in cel mai scurt timp posibil aceste modificari, pentru a permite companiilor sa acceseze aceasta forma de sprijin, protejand astfel locurile de munca ale oamenilor"

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani