Grid star
banci

RATELE LA BANCA: ANUNTUL BNR LA 24 DE ORE DUPA PREVIZIUNEA CONSILIERULUI VASILESCU – Pana la 6% nu mai e mult

Ratele romanilor la banca cresc in fiecare zi, si nu se vor opri. A spus-o chiar consilierul Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu.

Vorbim de indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 , care nu mai poate fi tinut in frau. BNR a anuntat luni, 23 mai 2022, noua cotatie: 5,79%. In crestere de la 5,71%, cotatia inregistrata la sfarsitul saptamanii trecute.


ROBOR este un indicator foarte important, de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei, iar cu ajutorul acestuia se stabilesc dobanzile la ratele pe care va trebui sa le platim in fiecare luna.

Anuntul consilierului BNR

Consilierul BNR, Adrian Vasilescu, a anuntat ca ROBOR va creste in continuare. Vasilescu a declarat, potrivit antena 3, ca vor creste si ratele

Iata declaratia:

"Sigur ca vor creste, pentru ca daca ne uitam numai la cand a inceput razboiul, din 24 februarie si pana vineri, cand avem ultima rata calculata, nu a fost zi de la Dumnezeu in care ROBOR sa nu creasca. Zi de zi, fara nicio exceptie. Va creste in continuare tot asa".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani