Grid star
banci

ROBOR NU CRESTE – Anuntul BNR la 24 de ore dupa numirea noului guvern

Indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 ramane neschimbat dupa rotativa guvernamentala.  Se mentine la aceeasi valoare ca inainte: 6,55%.

In 15 iunie 2023, ziua care presedintele Klaus Iohannis a numit noul guvern condus de Marcel Ciolacu, indicele era 6,55%, valoare care se mentinea de mai multe zile. Vineri, 16 iunie 2023, Banca Nationala a Romaniei a raportat ca ROBOR inregistreaza tot 6,55%.

Calculul dobanzilor

ROBOR este un indicator foarte important, de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei, iar cu ajutorul acestuia se stabilesc dobanzile la ratele pe care va trebui sa le platim in fiecare luna. Scaderea indicelului inseamna si rate mai mici la banca.

Guvern nou

Reamintim ca Guvernul Ciolacu a fost votat joi, 15 iunie 2023, de catre Parlament si a intrat in paine. Premierul anunta inainte de vot ca prima lupta va fi cea cu preturile.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu arata ca va fi cu ochii pe cei care profita de pe urma crizelor pe spatele romanilor, precizand ca producatorii si consumatorii trebuie sa aiba garantia ca obtin un pret decent pentru produse de buna calitate. Seful Executivului a precizat ca vor fi combatute practicile speculative, dar si ca vor fi luate masuri astfel incat sa se reduca dependenta economiei de importuri (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani