Grid star
eveniment

ROMANII PROTESTEAZA LA USA LUI IOHANNIS – A fost anuntat marsul anti-saracire. Se cere cresterea pensiilor si salariilor

Romanii ies in strada pentru a cere cresterea pensiilor si salariilor, si vor protesta inclusiv la Palatul Cotroceni. Cartel ALFA a anuntat programul national de actiuni.

Marsul anti-saracire se va desfasura intre 17-21 octombrie. Potrivit Cartel Alfa, preturile la energie, alimente si alte produse esentiale cresc in spirala la niveluri care trimit milioane de oameni in saracie, in timp ce "guvernul, economistii si bancherii iau masuri care pun presiune si mai mare asupra cetatenilor (spre exemplu, prin cresterea dobanzilor), in timp ce companiile din energie au profituri record".

Sindicalistii atrag atentia si asupra faptului ca, in contextul actualelor preturi, foarte multe unitati economice sunt puse in situatia de a-si inceta activitatea.

Cartel Alfa solicita, printre altele, stoparea cresterii preturilor si marirea pensiilor si salariilor. Protestul se va derula in perioada 17-21 octombrie 2022, sub forma a doua caravane care vor porni din Ardeal (Zalau) si Moldova (Botosani) spre Bucuresti, cu proteste organizate in localitati de pe traseu unde exista riscuri majore de blocare a unor activitati de productie si pierderea locurilor de munca. Cele doua caravane se vor intalni la Bucuresti, unde va avea loc in 20 octombrie un amplu miting-mars in Piata Victoriei si Piata Revolutiei. In 21 octombrie, se va protesta la Palatul Cotroceni.

Iata anuntul Cartel Alfa:

"CNS Cartel ALFA anunta programul national de actiuni de protest pentru cresterea urgenta a salariilor si pensiilor!

Preturile la energie, alimente si alte produse esentiale cresc in spirala la niveluri care trimit milioane de lucratori in saracie, in timp ce guvernul, economistii si bancherii iau masuri care pun presiune si mai mare asupra cetatenilor (spre exemplu, prin cresterea dobanzilor), in timp ce companiile din energie au profituri record. 

Structurile de decizie din cadrul confederatiei CNS Cartel ALFA au stabilit organizarea unor actiuni de protest la nivel national. Costurile aberante la energie si costurile in crestere ale alimentelor si ale altor bunuri esentiale forteaza milioane de lucratori sa faca alegeri dureroase si ii imping pe multi in saracie.

In acelasi timp, atragem atentia si asupra faptului ca, in contextul actualelor preturi, foarte multe unitati economice sunt puse in situatia de a-si inceta activitatea, iar cetatenii romani vor fi pusi in situatii dramatice din cauza superficialitatii cu care este tratata problema la nivel politic.

Este nevoie de actiune imediata in patru directii prioritare:

-Stoparea cresterii preturilor!
-Cresterea salariilor si pensiilor!
-Deblocarea negocierilor collective prin modificarea Legii Dialogului Social
-Aplicarea integral si fara discriminare a Legii 153/2017 si Legii 195/2020!

Protestul Cartel ALFA se va derula in perioada 17-21 octombrie 2022, sub forma a doua caravane care vor porni din zonele Ardeal (Zalau) si Moldova (Botosani) spre Bucuresti, cu proteste organizate in localitati de pe traseu unde exista riscuri majore de blocare a unor activitati de productie si pierderea locurilor de munca. Cele doua caravane se vor intalni la Bucuresti unde va avea loc pe 20 octombrie un amplu miting-mars in Piata Victoriei si Piata Revolutiei.

Programul mitingurilor este urmatorul:

Caravana cu plecare din zona Ardeal:
-Miting Zalau: 17 octombrie 2022, ora 9.00
-Miting Deva: 17 octombrie 2022, ora 15.00
-Miting Targu Jiu: 18 octombrie 2022, ora 10.00
-Miting Ramnicu Valcea: 18 octombrie 2022 ora 15.00
-Miting Slatina: 19 octombrie 2022, ora 12.00
 
Caravana cu plecare din zona Moldova:
-Miting Bacau: 17 octombrie 2022, ora 12.00
-Miting Galati: 18 octombrie 2022, ora 11.00.
-Miting Slobozia: 19 octombrie 2022, ora 11.00.
 
Miting Bucuresti: 20 octombrie 2022
-ora 11.30: Piata Victoriei
-ora 14.00: Piata Revolutiei
 
Romanii nu pot sta cu pasivitate asteptand sa treaca aceasta criza. Gravitatea si urgenta situatiei nu trebuie subestimate!

CNS Cartel ALFA face un apel catre toate organizatiile sindicale si miscarile sociale sa se mobilizeze pentru a determina guvernantii sa ia masuri urgente pentru combaterea crizei costurilor de trai, in beneficiul cetatenilor!”.
 


 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani