Grid star
eveniment

S-A MARIT DIURNA BUGETARILOR – Suma pentru cazare a ajuns la 265 lei. Restul prevederilor (Document)

Ministerul de Finante a emis ordinul privind actualizarea valorii diurnelor, iar prevederile se aplica din 1 aprilie 2023. Documentul a fost publicat in Monitorul Oficial.

Astfel, diurna acordata bugetarilor delegati sau detasati in alta localitate din tara s-a majorat la 1 aprilie 2023. Mai exact, cuantumul indemnizatiilor de delegare si de detasare a crescut de la 20 la 23 de lei pe z, iar cuantumul alocatiei de cazare s-a majorat de la 230 la 265 de lei pe zi.

Cuantumul indemnizatiei de delegare privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii in interesul serviciului se majoreaza de la 20 la 23 lei.

Maxim 60 de zile intr-un an

Potrivit Codului Muncii, delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca. Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca.

Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. Detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an.  In mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni. Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani