Grid star
eveniment

SCANDAL IN PSD – Senatorul Eugen Teodorovici cere in instanta recunoasterea calitatii sale de presedinte executiv al partidului (Document)

Senatorul PSD Eugen Teodorovici (foto) face o mutare de forta cu cateva zile inainte de Congresul Partidului Social Democrat programat pentru sambata, 22 august 2020.

Mai precis, fostul ministru al Finantelor Publice a depus marti, 18 august 2020, o cerere la Tribunalul Bucuresti, prin care instanta sa constate ca inca este presedinte executiv al PSD, in urma alegerii in aceasta functie la Congresul din 29 iunie 2019.

Teodorovici isi justifica actiunea prin faptul ca din 29 iunie 2019 pana in prezent nu a existat nicio alta adunare generala statutara a formatiunii politice, in care PSD sa aleaga o noua conducere executiva.

Iata solicitarea lui Eugen Teodorovici (vezi facsimil):

Avand in vedere urmatoarele:

(i) prevederile Hotararii nr. 3/29.06.2019 'privind alegerea doamnei Viorica Vasilica Dancila in functia de presedinte al PSD, alegerea domnului Eugen Teodorovici in functia de presedinte executiv al PSD si alegerea domnului Mihai Fifor in functia de secretar general al PSD, in cadrul Congresului Extraordinar al PSD din data de 29.06.2019';

(ii) prevederile Sentintei civile nr. 54/DEC/P pronuntate de Tribunalul Bucuresti – Sectia a IV-a Civila in dosarul nr. 20322/3/2019, in sedinta publica din data de 09.08.2019, prin care se admite cererea formulata de petentul Partidul Social Democrat – PSD, cu sediul in sector 1, Bucuresti, Soseaua Kiseleff, nr. 10, incuviinteaza modificarile aduse Statutului Partidului Social Democrat – PSD adoptate la Congresul Extraordinar din data de 29.06.2019 a urmatoarelor persoane:

- in functia de presedinte al PSD – Viorica-Vasilica Dancila;

- in functia de presedinte executiv al PSD – Eugen Orlando Teodorovici;

- in functia de secretar general al PSD – Mihai Viorel Fifor,

dispune inregistrarea in Registrul Partidelor Politice, aflat la Tribunalul Bucuresti, a modificarilor aduse Statutului Partidului Social Democrat – PSD si a numelor persoanelor alese in functiile de presedinte, presedinte executiv si secretar general la Congresul Extraordinar din data de 29.06.2019;

(iii) demisia doamnei Viorica Vasilica Dancila din functia de presedinte PSD, depusa in data de 29.11.2019;

(iv) demisia domnului Mihai Fifor din functia de secretar general al PSD, depusa in data de 29.11.2019;

(v) faptul ca ulterior Sentintei civile nr. 54/DEC/P, PSD nu a tinut vreo alta adunare generala prin care sa se fi modificat conducerea executiva a partidului si nici nu a depus la Tribunalul Bucuresti, potrivit art. 24 alin. (1) din Legea nr. 14/2003 (n.r. Legea partidelor politice), documente care sa ateste ca s-ar fi tinut vreo astfel de adunare generala si ca ar fi fost schimbata conducerea executiva in mod statutar, astfel ca in prezent functiile de conducere statutare si legale ale PSD sunt detinute de aceleasi persoane indicate in Sentinta civila nr. 54/DEC/P/09.08.2019, cu exceptia celor care au demisionat;

(vi) in considerarea celor de mai sus, in prezent subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici, in calitate de presedinte executiv al PSD, sunt singurul membru al organelor de conducere executiva ale partidului aflat in continuare in functie,

Va solicit sa luati act de cele mai sus indicate si de faptul ca subsemnatul, Eugen Orlando Teodorovici, detin in mod legal si statutar functia de presedinte executiv al PSD, cu atributiile pe care Legea nr. 14/2003 si Statutul PSD le stipuleaza cu privire la aceasta.

Depun prezenta adresa cu scopul de a asigura corecta informare atat a institutiilor publice avand competente in organizarea si functionarea partidelor politice (printre care Autoritatea Electorala Permanenta), precum si a tertilor, pentru a asigura corecta respectare a caracterului de informatie de interes public al datelor din Registrul partidelor politice, statuat de art. 49 alin. (3) din Legea nr. 14/2003”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani