Grid star
companii

SCHIMBARI LA SIF MUNTENIA – Micsorare de capital social, limitarea duratei de functionare, eliminarea pragului de detinere

SIF Muntenia (simbol BVB: SIF4) a inceput anul 2021 cu noutati pentru actionari. Raportul i-a fost trimis Bursei de Valori Bucuresti joi, 7 ianuarie 2021, in urma Adunarii Generale Extraordinare (AGEA) desfasurate in aceeasi zi.

Este vorba despre modificari substantiale aduse actului constitutiv al societatii de investitii financiare. Cea mai semnificativa schimbare este reprezentata de eliminarea pragului de detinere de cinci la suta pentru un singur actionar sau pentru un grup de actionari care fac mutari in mod concertat. Pragul a fost eliminat prin lege in iulie 2020. Conform vechii reglementari, actionarii care detineau impreuna sau individual peste 5% din actiuni isi vedeau dreptul de vot suspendat pentru orice actiuni detinute in plus si erau obligati sa le vanda in termen de maximum trei luni de la data depasirii pragului.

Alta noutate se refera la micsorarea capitalului social, cu 2,77% de la 80.703.651,5 lei la 78.464.520,10 lei. Totusi, prevederile legate de numarul de actiuni si numarul de voturi acordat de o actiune raman neschimbate.

Nu in ultimul rand, actionarii au votat mutarea sediului, noua adresa fiind: str. Serghei Vasilievici Rahmaninov, nr.46- 48, parter, cam. 2, sector 2, Bucuresti, cod 020199.

Alta modificare specifica termenul de calculare a valorii activului net (VAN) si a valorii unitare a activului net (VUAN), care vor fi determinate de catre SAI MUNTENIA INVEST SA (administratorul SIF4) si vor fi certificate de catre Depozitarul SIF MUNTENIA SA in termen de maximum 15 zile calendaristice de la sfarsitul lunii pentru care se determina VAN.

* Click aici ca sa cititi aici hotararea AGEA cu toate modificarile

* Click aici ca sa cititi aici forma anterioara a actului constitutiv

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani