Grid star
eveniment

SUBVENTIA LA CALDURA – Primarul Capitalei anunta ce se va intampla daca Guvernul nu aloca banii: “O uriasa dificultate”. Cat vor plati bucurestenii daca lucrurile se rezolva

Bucurestenii ar putea plati 164 de lei pe gigacalorie in aceasta iarna daca Guvernul va acorda subventia de 968 de milioane de lei, cat a solicitat Primaria Capitalei. In caz contrar, PMB va fi "intr-o uriasa dificultate", a declarat miercuri, 17 noiembrie 2021, Primarul General al Capitalei, Nicusor Dan.
Potrivit acestuia, in ipoteza in care Guvernul asigura intreaga suma, bucurestenii vor plati 164 de lei pe gigacalorie. Insa, daca Guvernul nu ar putea sa asigure niciun leu, PMB va fi intr-o uriasa dificultate.
“In ipoteza in care nu ai un ajutor din partea statului, suntem intr-o situatie imposibila, adica nu putem pune bucurestenii sa plateasca 600 de lei si nici Primaria nu poate sa plateasca 2 miliarde de lei", a declarat, potrivit stiri.tvr.ro, Nicusor Dan.

Acuzatiile Gabrielei Firea

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, in prezent senator PSD, l-a acuzat recent pe actualul edil ca i-a lasat pe bucuresteni fara ajutor de la Guvern pentru caldura din aceasta iarna. Potrivit lui Firea, facturile vor fi mari pentru ca Nicusor Dan a trimis tarziu si scrisa gresit cererea catre Guvern.

Firea spunea ca Nicusor Dan a cerut 968 de milioane de lei in avans pentru acoperirea cresterii la energia termica. Lucru pe care il considera gresit si de neluat in seama de specialistii din ministere. Gabriela Firea arata ca legal, pot fi ceruti bani din fondul de rezerva al Guvernului doar pentru restante sau plata in avans a gazelor:
“Nici un Guvern nu va plati pentru estimari sau sume scoase din burta. Nicusor Dan declara, in documentul oficial, ca nu sunt restante si nici gaze de platit in avans” (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani