Grid star
eveniment

400 EURO IN PLUS PENTRU PROFESORI – Iata proiectul de lege

400 euro in plus pentru profesori. Asta prevede un proiect de lege care va intra in dezbaterea Parlamentului.

Concret, acordarea a 400 euro in plus pentru profesori se regaseste in proiectul de lege initiat de liderii PSD Marcel Ciolacu (foto centru), Paul Stanescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc si Radu Preda. Conform initiativei legislative pe care Lumea Banilor o prezinta in continuare (vezi facsimil), cadrele didactice urmeaza sa primeasca 2000 de lei lunar pe toata durata starii de alerta si starii de urgenta. De asemenea, cadrele nedidactice vor primi 1500 de lei lunar in starea de alerta si starea de urgenta.

Iata proiectul de lege privind acordarea a 400 euro in plus pentru profesori:

“Art. 1 – (1) – Cadrele didactice, precum si personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din invatamantul de stat vor primi un stimulent de risc in cuantum de 2000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toata durata starii de alerta si a starii de urgenta, pentru implicarea si expunerea in fata riscului raspandirii coronavirusului COVID-19.

(2) – Stimulentul de risc acordat conform alin. (1) nu se cuprinde in baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale, contributiei de asigurari sociale de sanatate, respectiv al contributiei asiguratorii pentru munca, reglementata la titlul V 'Contributii sociale obligatorii' din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Propunerea privind acordarea celor 400 euro in plus pentru profesori vine la scurt timp dupa ce Guvernul Orban a refuzat sa majoreze salariile cadrelor didactice incepand cu 1 septembrie 2020. Asta desi cresterea era prevazuta de lege (click aici pentru a citi).

Prezentam proiectul de lege privind acordarea a 400 euro in plus pentru profesori si expunerea de motive:

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani