Grid star
banci

43% DINTRE ROMANI PLATESC CU TELEFONUL – Care este explicatia

43% dintre romani prefera sa plateasca cu telefonul mobil. Aceasta este concluzia sondajului international efectuat de catre ING Bank. In cadrul sondajului au raspuns 13.000 participanti, din 13 tari europene.

Comunicatul ING Bank evidentiaza faptul ca in ceea ce priveste preferinta puternica pentru multiple optiuni de plata, romanii se situeaza pe primul loc, la nivel european. Procentajul este de 43%.

Pe podium, dar pe locul doi, dupa romani se situeaza turcii cu un procentaj de 41%. Ei sunt urmati de spanioli, cu un procentaj de 31%.

In timp ce romanii sunt deschisi catre noile tehnologii, care le usureaza viata de zi cu zi, exista si reticenti.

Printre ei se numara:

- olandezii, cu un procentaj de 28%;

- belgienii,cu un procentaj de 26%;

- francezii, cu un procentaj de 22%.

La polul opus, cand vine vorba de iesirile in oras, intr-un procentaj de 55%, romanii prefera efectuarea platii in stil clasic. Adica plata in numerar. Doar in 25% dintre cazuri este preferata plata cu cardul.

In acelasi timp, 70,5% este procentajul alocat austriecilor, iar 57,6% este alocat nemtilor. Ei prefera cel mai mult, dintre europeni, sa efectueze plata cu cardul.

Tot aici, 74% dintre luxemburghezi platesc cu cardul. In timp ce francezii: 70%, mai este subliniat in comunicatul emis de ING Bank.

Iata explicatiile pentru aceste cifre, oferite de reprezentantii ING Bank:

Valentin Tataru, economist ING Bank Romania:

“Putem face o paralela intre deschiderea cu care o parte a populatiei asimileaza cele mai noi optiuni de plata si evolutia vanzarilor cu amanuntul in mediul online care a atins noi maxime istorice in aceasta perioada, Romania fiind una dintre foarte putinele tari din Europa unde vanzarile online au continuat sa creasca si dupa ce restrictiile din contextul pandemiei au inceput sa fie ridicate.
Credem ca tendinta de renuntare treptata la numerar va incepe sa prinda mai multa tractiune si in Romania, pe masura ce noile metode de plata si economisire isi vor demonstra avantajele – securitatea sporita a tranzactiilor, o mai buna evidenta a cheltuielilor, dar si posibilitatea de a economisi recurent.”

Crina Nicolae, Cards Tribe Lead ING Bank Romania:

“Desi ING Bank Romania a raportat constant cresteri in utilizarea canalelor digitale, perioada regimului de izolare in contextul pandemiei COVID - 19 a contribuit la intensificarea comportamentului digital. In consecinta, pentru prima data in Romania, volumul platilor cu cardul l-a depasit pe cel al retragerilor de numerar de la ATM - uri. In ceea ce priveste platile mobile, aproximativ 16% din toate tranzactiile efectuate cu carduri emise de catre ING sunt realizate prin ING Pay si Apple Pay. In prezent, majoritatea produselor bancare pot fi achizitionate sau administrate digital la distanta, iar perioada actuala a aratat ca putem functiona si cu mai putin numerar.”

*Cititi aici comunicatul integral emis de ING Bank

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani