Grid star
eveniment

ACTELE ELIBERATE ONLINE, MAI IEFTINE – Aflati pretul unui extras de carte funciara prin aceasta metoda, in comparatie cu cel de la ghiseu

Pretul unui extras de carte funciara pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, in conditiile in care la ghiseele oficiilor de cadastru si publicitate imobiliara costul este de 25 de lei. Daca documentul solicitat este disponibil in format electronic, va putea fi descarcat din contul creat de utilizator in cateva minute.

In cazul in care extrasul nu a fost convertit in format electronic, timpul de asteptare este de cel mult doua zile lucratoare. Potrivit Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), pretul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.

Documentele, recunoscute de banci

ANCPI a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, 528.547 de documente, in primele trei luni ale acestui an. In perioada similara din 2022, Agentia a eliberat online 460.968 de extrase de carte funciara pentru informare si extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fara semnatura olografa, sunt recunoscute de institutiile administratiei locale si centrale, banci, avocati, notari.

In luna martie 2023, ANCPI a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, 177.945 de extrase de carte funciara pentru informare si 21.783 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. In luna martie a anului 2022, ANCPI a eliberat online 135.085 de extrase de carte funciara pentru informare si 18.040 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Totodata, in cea de-a treia luna a anului 2023, pe platforma epay.ancpi.ro si-au facut cont 8.812 de utilizatori noi si au fost inregistrate 139.321 de comenzi online.

Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionata de ANCPI si poate fi utilizata atat de persoane fizice, cat si juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuata prin intermediul unui card bancar. In prezent, numarul proprietatilor inregistrate in sistemul informatic integrat de cadastru si carte funciara este de peste 21,2 milioane.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani