Grid star
eveniment

TURISM IN ROMANIA SI IN VREME DE COVID – Datele oficiale confirma

Romanii, dar si strainii, isi continua viata si merg in vacante, in ciuda pandemiei Covid.


Astfel, in luna iulie 2021, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, sosirile in structurile de primire turistica din Romania cu functiuni de cazare au crescut cu 56,3%, iar innoptarile cu 51,3%.

Potrivit Institului National de Statistica, comparativ cu luna iulie 2020, in luna iulie 2021, la punctele de frontiera, sosirile vizitatorilor straini au crescut cu 93,1%, iar plecarile in strainatate ale vizitatorilor romani cu 63,4%.

Crestere de peste 50%

Sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in luna iulie 2021 au insumat 1434,4 mii persoane, in crestere cu 56,3% fata de cele din luna iulie 2020.
Din numarul total de sosiri, in luna iulie 2021,sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 91,1%, in timp ce turistii straini doar 8,9%.
In ceea ce priveste sosirile turistilor straini in structurile de primire turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (74,4% din total turisti straini), iar dintre acestia 80,9% au sosit din tarile Uniunii Europene.

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani