Grid star
antreprenoriat

AFACERILE DIN COMERT – Crestere cu 6,1% fata de luna precedenta. Cifrele din septembrie. Iata evolutia fata de anul trecut (Document)

Vesti bune din economie: in septembrie 2021, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a crescut fata de luna precedenta, atat ca serie bruta cu 6,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,5%.

Potrivit Institului National de Statistica (INS), fata de septembrie 2020, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a crescut atat ca serie bruta cu 29,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 31,4%.

Iata comunicatul INS:

"In luna septembrie 2021, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a crescut fata de luna precedenta, atat ca serie bruta cu 6,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,5%.
Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a crescut atat ca serie bruta cu 29,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 31,4%.
In perioada 1.I-30.IX.2021 cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a crescut fata de perioada 1.I-30.IX.2020, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 20,5%, respectiv cu 17,9%.

Septembrie 2021 comparativ cu august 2021

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna septembrie 2021, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 6,1%, datorita cresterii cifrei de afaceri din comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+19,9%), comertul cu ridicata nespecializat (+9,5%), comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+9,3%), comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+7,9%), activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (+7,4%), comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+7,2%) si din comertul cu ridicata specializat al altor produse (+4,1%). Comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului a scazut cu 5,7%.
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2021, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,5%.

Septembrie 2021 comparativ cu septembrie 2020

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna septembrie 2021, comparativ cu luna septembrie 2020, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 29,7%, datorita cresterii cifrei de afaceri din: comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+135,2%), comertul cu ridicata specializat al altor produse (+30,1%), activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (+24,7%), comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+22,4%), comertul cu ridicata nespecializat (+17,8%), comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+15,6%) si comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+14,3%).

Domeniul care a scazut cu peste 13%

Comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii a scazut cu 13,2%. Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2021, comparativ cu luna septembrie 2020, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 31,4%. Perioada 1.I-30.IX.2021 comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2020 Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1.I-30.IX.2021, comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2020, in termeni nominali, a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 20,5%, datorita cresterii comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+41,9%), comertului cu ridicata specializat al altor produse (+24,9%), comertului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+22,7%), comertului cu ridicata nespecializat (+17,4%), comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+17,2%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+12,7%), activitatilor de intermediere in comertul cu ridicata (+12,0%) si comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+4,0%).
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1.I-30.IX.2021 comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2020, in termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 17,9%”.

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani