Grid star
eveniment

ALEGEREA PRESEDINTELUI ROMANIEI: SE VREA SCHIMBAREA LEGII – Prevederile. Camera Deputatilor are ultimul cuvant (Document)

Propunerea legislativa pentru modificarea Legii 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei a ajuns la Camera Deputatilor, for decizional, dupa ce a fost respinsa de Senat. Initiativa legislativa facuta de liderul AUR, George Simion, aduce modificari cu privire la desemnarea reprezentantilor formatiunilor politice participante la alegeri in birourile electorale constituite in vederea alegerilor pentru Presedintele Romaniei.

Concret, proiectul conditioneaza prezenta acestora de dovedirea apartenentei de minim 3 luni ca membru al formatiunii politice sau al organizatiei cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, "conditie ce va risipi indoielile care planeaza in mediul public cu privire la seriozitatea si obiectivitatea participarii la vot”.

Explicatiile initiatorilor

In expunerea de motive se arata ca in cazul ultimelor tururi de scrutin desfasurate in Romania, s-a evidentiat tendinta unora dintre competitorii electorali de a-si crea anumite avantaje in detrimentul celorlalti, prin intelegeri ce au vizat obtinerea unor locuri suplimentare in birourile electorale din anumite judete.

"Astfel, au fost aduse in atentia opiniei publice de catre mass media numeroase cazuri de cedare a acestor locuri de catre unele formatiuni politice sau organizatii ale cetatenilor apartinand minoritatilor nationale catre alti competitori electorali. Pentru a elimina starea de neincredere privind incheierea unor intelegeri in legatura cu participarea la procesul electoral si compromiterea corectitudinii votului, concomitent cu afectarea increderii cetatenilor in sistemul nostru electoral, se impune instituirea unui filtru suplimentar, care va putea standardiza apartenenta reprezentantilor competitorilor electorali la formatiunile care i-au desemnat”.

*Proiectul de lege

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani