Grid star
analize

Alianta neomarxista vine la guvernare

Dupa alegeri, cele mai relevante forte politice din statul roman se vor constitui intr-o alianta neomarxista. Care a avea suficienti parlamentari pentru a detine majoritatea si a guverna. Aceasta alianta neomarxista va fi alcatuita din USR si PNL. Cele doua partide sunt silite sa-si anuleze pentru moment orice relatie de alianta, pentru ca numai astfel vor ajunge in alegeri la maximul potential electoral.

Sociologii au observat corect. Exista o tendinta clara de crestere a numarului de alegatori. La referendum, la alegerile prezidentiale si la europarlamentare, numarul romanilor care au ramas acasa a fost mult mai mic decat s-a intamplat la alegerile anterioare. Diferenta a fost data pe de-o parte de romanii din afara granitelor, care au fost incurajati sa voteze masiv, iar pe de alta parte de o zona a Romaniei tacute pe care un partid politic a reusit performanta de a o scoate din inertie. Iar acel partid politic este USR.

Uniunea Salvati Romania a avut mai multe moase. A fost mosita de nucleul dur al Serviciului Roman de Informatii, acaparat mult timp de generalul Florian Coldea. Intr-o combinatie de-a dreptul incestoasa cu Serviciul de Informatii Externe. Adica cu alt general. Cu Predoiu. Ambele servicii fiind la randul lor botezate de miscarea mondiala de tip sorosist. O componenta importanta si relevanta in nasterea USR au fost multinationalele, care beneficiaza in marile orase si in special in Capitala de o forta de munca apreciabila, alcatuita in special din tineri specialisi in diverse domenii, rupti totalmente pana de curand de politica. A fost relativ usor pentru managerii multinationalelor sa-i orienteze pe acestia in directia unei miscari politice de tip neomarxist si sa-i antreneze in demonstratiile organizate cu concursul lor in Piata Victoriei si indreptate impotriva PSD. De ce s-a intamplat astfel?

Dupa cum ne amintim, PSD a castigat detasat alegerile, mergand pe o formula explicit de tip nationalist. si suveranist. A fost reteta identificata de Liviu Dragnea si de colaboratori sa apropiati. Acestia au inteles ca liberalii, odata intrati in marea familie a Popularilor Europeni, au fost siliti treptat sa renunte la cele doua componente esentiale, care l-au definit ca partid istoric. La componenta legata de protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, intrucat au fost impinsi in corul formatiunilor politice europene care puneau pe primul plan asa-numitul stat de drept, si, in al doilea rand, la ideea de stat natiune. Respectiv la promovarea in plan economic si politic a suveranitatii nationale, prin protejarea tuturor resurselor, inclusiv cele in plan uman si mentinerea in mana statului a tot ceea ce inseamna infrastructura vitala. Liberalii au promovat astfel o politica de incurajare pe toate planurile si in toate directiile a patrunderii capitalului strain. Acest capital strain a venit in Romania pe platforma multinationalelor si utilizand suportul financiar oferit de bancile straine. In plan economic, Romania s-a transformat treptat intr-un spatiu de manevra al nucleului dur UE, Germania, Austria, Olanda, Franta, cu accent deosebit pus pe hegemonia Berlinului. In acest context, pentru PNL, transformat in partid popular, nu a mai existat niciun spatiu de manevra in cele doua mari directii care l-au definit ca partid istoric. S-a creat astfel un vid electoral. Si o asteptare in plan electoral. Acest vid electoral a fost ocupat temporar de catre PSD. Abia dupa decapitarea acestui partid, operatiune dusa la bun sfarsit de catre DNA, impreuna cu o parte a Justitiei, si orechestrata de SRI, mesajele PSD in sensul promovarii valorilor nationale si a protejarii clasei de afaceri autohtone s-au estompat, s-au erodat si si-au pierdut forta de impact, eliberand astfel o parte din electoratul devenit captiv. Iar acest electorat a migrat fie catre ALDE, fie, in mod paradoxal, spre cealalta extrema: spre USR.

Mesajele de tip neomarxist, ca de alfel si formatiunile politice care fac parte din acest curent, sunt suficient de difuze pentru a mentine o confuzie si o iluzie de tip ideologic in constiinta unei generatii, care a crescut rupta si chiar scarbita de politica si cu convingerea cultivata de altii ca partidele din Romania duc aceasta tara intr-o directie gresita. si ca ele sunt vinovate pentru toate relele. Inclusiv pentru coruptie si pentru incapacitatea birocratica a statului de a servi interesele cetatenilor.

A fost usor pentru managerii multinationalelor, ajutati si de serviciile secrete, incurajati de la nivel european, sa-i scoata pe acesti tineri in strada si sa-i antreneze in batalia impotriva Guvernului „ciumei rosii”, pentru ca, treptat, sa-i inroleze intr-un nou partid politic. Am sa fac o foarte mica paranteza, dezvaluindu-va ca in perioada repectiva, o data sau chiar de doua ori pe zi, ma deplasam la Antena 3 in taxiuri puse la dispozitie de conducerea acestei televiziuni de stiri. Am avut astfel ocazia sa cunosc un mare numar de soferi de taxi, cu ajutorul carora ma informam asupra starii de spirit a cetatenilor din Bucuresti. Si nu o data, ci de mai multe ori mi s-a relatat cum taxiurile aduceau in Piata Victoriei la demonstramtii angajati ai multinationalelor, care aveau obligatia sa-si localizeze pozitia, confirmandu-le astfel sefilor ca se indreapta sau se afla in Piata Victoriei.

La ultimele alegeri s-a putut astfel observa nu numai o crestere substantiala a masei de votanti, ci si o infuzie puternica in plan electoral, de care au beneficiat PNL si USR. Dar in timp ce PNL a ramas partial tributar mesajelor in baza carora si-au creat si mentinut propriul electorat, USR a fost liber ca, pe de-o parte, sa sustina teza conform careia este un partid de dreapta, iar pe de alta parte sa utilizeze politic toate instrumentele din panoplia neomarxista.

Dar care este situatia la zi? PSD se recupereaza greu. Cresterea electorala a acestui partid este extrem de lenta. Surprinzator de lenta, daca tinem cont de ritmul in care, la putere fiind, PNL se decredibilizeaza. In cele din urma, PSD se va stabiliza la electoratul sau de baza, care reprezinta 30, maximum 35% din intregul bazin electoral al Romaniei. Iar pentru revenirea la putere, PSD este condamnat fie sa se lupte pentru un Guvern de uniune nationala din care sa faca parte, ceea ce nu este fezabil decat pe termen scurt, fie sa se rezume la alianta sa cu ALDE si cu Pro Romania. O alianta care nu-l va duce insa dupa acest ciclu electoral la detinerea unei majoritati confortabile in Parlament. Un rol cheie pentru situatia incerta a PSD il joaca si una dintre miscarile de forta operate de adversarii acestui partid. Respectiv plasarea in fruntea PSD a unui stol de drone, condus pentru moment de Marcel Ciolacu. Iar acest stol are rolul de a indrepta PSD-ul catre o fundatura, astfel incat acest partid sa nu mai poata repeta succesul politic realizat la ultimele alegeri parlamentare.

Asadar batalia reala pentru ce mai mare bazin electoral al Romaniei urmeaza sa se dea intre PNL si USR. Niciunul dintre cele doua partide nu este nici national, nici liberal. Ambele depind intr-o masura decisiva de politica popularilor europeni. Si in special de politica Germaniei in acest spatiu strategic. In aceasta ecuatie, strategia viabila a USR este sa se bata pentru fiecare vot pe care PNL il pierde prin erodarea rapida la guvernare. Este motivul pentru care vedem cum, pe zi ce trece, USR devine tot mai radical fata de PNL si din ce in ce mai critic la adresa Guvernului Orban. Desi, atentie, in tot acest timp, USR a fost disimulat in esaloanele doi si trei ale puterii executive. USR incercand sa isi adjudece cat mai mult din electoratul vulnerabil al PNL, utilizeaza in forta retete politice tipice panopliei neomarxistilor. Cum ar fi lupta impotriva coruptiei, cu referire directa si exclusiva la coruptia capitalistilor autohtoni, dar si a intregii clase politice. Din care acum face parte si USR. USR promoveaza la concurs cu PNL si sloganurile caracteristice asa numitului stat de drept, ferindu-se totodata sa aminteasca macar conceptul de domnie a legii. Un egalitarism de tip corporatist si globalist, care face parte intrinseca din arsenulul neomarxistilor, poate seduce o parte consistenta a electoratului. A acelui electorat dezamagit de PSD, dar si de PNL.

Acesta politica de distantare din ce in ce mai vizibila si mai radicala a USR fata de PNL este singura modalitate prin care neomarxistii pot atrage o masa electorala consistenta.

Ceea ce inseamna ca, imediat dupa alegerile locale si parlamentare, aceasta vrajba aparenta dintre USR si PNL se va transforma intr-o alianta la guvernare. Daca si numai daca cele doua partide impreuna vor primi mai multe voturi decat PSD la un loc cu ALDE si Pro Romania.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani