Grid star
analize

Ratingul Romaniei

Dupa ratingul Fitch, primim o noua veste buna: ?&? ?? ?????????? ???????? ?? ??????????? ???????.

O noua recunoastere a angajamentului ferm pe care il avem de a mentine stabilitatea economica, a controla deficitul bugetar si a promova reformele structurale.

De ce este important pentru noi? Ne ajuta sa accesam pietele de capital la costuri mai reduse si sa atragem mai multe investitii straine in Romania. Pentru oameni insemna crearea de locuri de munca, salarii mai mari si imbunatatirea calitatii vietii.

In evaluarea sa, S&P evidentiaza angajamentele de a continua reformele si agenda fiscala echilibrata si credibila pe termen mediu sustinute de Strategia de redresare si rezilienta a Romaniei.

De asemenea, subliniaza rezilienta de care a dat dovada piata muncii din tara noastra precum si cresterea salariului real in martie 2023, mai devreme decat in multe alte tari din Europa Centrala si de Est.

Cum se imbunatateste acest rating? Prin reducerea structurala a deficitului fiscal si a deficitului de cont curent. Mai simplu, sa ai cheltuieli mai mici decat incasezi. Ceea ce ne cere si Comisia Europeana, daca vrem sa primim toti banii europeni care ne sunt alocati pentru autostrazi, scoli, sistem de canalizare si multi alti vectori ai dezvoltarii care ne influenteaza fiecare zi din viata.

S&P a confirmat, de asemenea, ca pachetul de masuri asumat de Guvernul Romaniei este vital in acest sens.

sursa: facebook Marcel Bolos

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani