Grid star
analize

Continua pacaleala “eliminarii” asa ziselor pensii speciale

Continua pacaleala “eliminarii” asa ziselor pensii speciale, ocupationale, de serviciu/militare, etc.

Guristii actualei majoritati din parlament vor sa arate ca ar avea “vointa politica” si ca ar dori sa le elimine pe toate. Spun ca le-ar desfiinta pe rand pe fiecare, incepand, cu ...parlamentarii. Asa arunca ei cu praf in ochii votantilor fraieri! Pacaleala!

Asistam la un simulacru, la o demagogie absoluta! Stim cu totii ca “lex ferenda”, adica beneficiarii de astazi vor ramane pe veci.

Asadar in toate aceste situatii (cu mici exceptii) nu vorbim despre pensii bazate pe contributivitate ci despre indemnizatii platite de la bugetul de stat.

Faptul ca demagogii actualei majoritati guvernamentale vor sa elimine “pensiile speciale” la vreo opt sute de indivizi fosti parlamentari este o frectie la un picior de lemn din punct de vedere al efortului bugetar.

Adevarata problema a acestor pensii o reprezinta, asa cum am mai spus-o, cuantumul!

Nivelul nesimtit al acestui cuantum nu poate fi corectat in deplina concordanta cu prevederile constitutionala decât doar prin impozitare progresiva.

Este propunerea sustinuta just de UDMR care insa (demagogi mai mititei) ...nu s-a obosit sa o formalizeze ca si proiect legislativ viabil.

Eu adaug si sustin ca absolut toate pensiile si “indemnizatiile” platite din bugetul public sa fie impozitate progresiv in cote echitabile, pe transe de venit, care sa asigure un nivel net maxim egal cu salariul presedintelui Romaniei.

Recomand d-nei Raluca Turcan si d-lui Nazare sa faca ceva simulari si...poate...prin vreun miracol, asa vor gasi o solutie corecta. Apoi sa le-o propuna guristilor Orban, Barna&co.

Economia la buget ar fi de cca 1 md de euro pe an. Cam cat o autostrada de 2-300 de km...

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani