Grid star
analize

Elevii au trecut prin ani de cosmar

Elevii romani au trecut prin ani de cosmar. Avem o mare responsabilitate pentru viitorul lor.

Multi dintre cei care fac parte din actualele generatii de elevi au fost profund afectati de pandemia de COVID-19, fiind nevoiti sa faca fata unor schimbari radicale in procesul educational, cum ar fi trecerea la cursuri online sau la un sistem mixt.

Pandemia a avut un impact negativ asupra calitatii actului educational. Elevii romani s-au confruntat cu provocari precum accesul limitat la resursele necesare, dificultati in intelegerea si aplicarea materiei, dar si cu lipsa interactiunii sociale, care este esentiala in procesul de invatare.

Acesti tineri au nevoie de sprijin si indrumare pentru a-si recupera pierderile educationale suferite in timpul pandemiei. Profesorii joaca un rol esential in recuperarea acestor deficiente si in pregatirea lor pentru viitor.

Profesorii reprezinta coloana vertebrala a sistemului nostru educational. Ei investesc timp, energie si resurse si nu au fost rasplatiti pe masura. Si ar fi o minciuna sa spunem altceva.

De-a lungul anilor, am asistat la subfinantarea cronica a sistemului de invatamant si la o atitudine de nepasare fata de nevoile si preocuparile profesorilor. A fost o perioada in care ei au fost sacrificati si neglijati.

Prin urmare, este crucial, ca, dincolo de orice proces de reformare a sistemului, sa asiguram pentru viitor resursele necesare care sa permita cadrelor didactice sa isi desfasoare activitatea in conditii optime si beneficiind de venituri decente. Ce s-a intamplat acum, cu aceasta greva, trebuie evitat in viitor.

Este vital sa intelegem ca educatia nu poate fi neglijata in mijlocul unui conflict intre profesori si autoritati,. Elevii sunt principalele victime ale unor astfel de situatii, iar dreptul acestora la o educatie de calitate trebuie protejat si respectat.

Iar noi, ca oameni politici, avem aici o mare responsabilitate. Trebuie sa gasim solutii care sa puna in prim-plan nevoile elevilor si profesorilor in mod egal. Nu putem sacrifica una dintre parti in detrimentul celeilalte, pentru ca toata lumea va pierde.

sursa foto: facebook Laura Vicol

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani