Grid star
analize

Vicepremierul impostor

Al doilea om in Guvernul Ludovic Orban, un Guvern care va ramane de pomina in istorie, este Raluca Turcan. Cea care, in intelepciunea ei, considera ca euro creste fiindca leul scade, coordoneaza din pozitia de vicepremier cateva ministere importante. Si, iata, in aceasta saptamana, a iesit la iveala faptul ca este o impostoare. Care si-a falsificat propriul CV. Sa vedem in cele ce urmeaza care sunt implicatiile acestui fals.

Din pozitia de viceprim-ministru, Raluca Turcan are sub palarie Ministerul Justitiei, Dezvoltarea si Administratia, Educatia si Cercetarea, Sanatatea, Fondurile Europene, Cultura si Munca. Observati ca toate aceste ministere si departamente merg ca unse in Romania. De cand le coordoneaza Turcan. Zilele trecute, jurnalisti de investigatie, pe care nu pot decat sa-i felicit, au mai produs o revelatie legata de calificarile pe care le au oamenii din echipa premierului Ludovic Orban. Dupa ce a bubuit scandalul Laurentiu Baranga, uns fara diplome sau, mai bine zis, cu diplome falsificate, in cateva dintre cele mai inalte dregatorii ale statului, dupa ce a bubuit si scandalul Andrei Manciu, seful Grupului de Comunicare Strategica si inalt consilier de stat, tot pentru ca si-a falsificat CV-ul, iata, avem parte de o noua revelatie. Insusi vicepremierul Romaniei ne prezinta un CV fals.

Raluca Turcan s-a inscris in 1999 pentru a face studii postuniversitare la SNSPA. Aceeasi institutie de invatamant superior pe care ar fi trebuit sa o absolve cu o lucrare de licenta – dar nu s-a intamplat acest lucru – si Andrei Manciu. O coincidenta stranie. Numai ca Raluca Turcan are o vechime mai mare in impostura. Din 1999 pana astazi, au trecut 21 de ani. Incepand din 2004 pana in prezent, Raluca Turcan a detinut o serie de functii importante in partid – le putea detine chiar si fara studii elementare – si a fost permanent membru al corpului legislativ. Putea fi parlamentar si fara patalama de studii postuniversitare la mana. Putea fi parlamentar si putea fi lider de partid – fosta pedelista si intima a lui Theodor Stolojan a condus temporar chiar si PNL – si fara a declara ca a obtinut masteratul in comunicare si relatii publice in urma unor studii postuniversitare la SNSPA. Putea sa detina pozitiile pe care le-a detinut chiar si fara a fi urmat in prealabil – atentie, dupa 1990 – o facultate de filologie la Moscova, unde a studiat limba si literatura rusa. Nimeni nu i-a cerut vreodata si nimeni nu a avut de la ea pretentia de a demonstra ca este docta. Putea bine-merci sa faca tot ceea ce a facut si ca semidocta. Numai ca fudulia a invins-o.

Din prea multa fudulie, Raluca Turcan a scris si a semnat cu mana ei in documentele oficiale, pe care avea obligatia sa le intocmeasca si sa le depuna in arhivele Parlamentuui si ale Guvernului, ca are un masterat pe care in realitate nu-l are. Este un fals in acest publice. Dar nu un fals oarecare. Acest fals i-a permis sa se cocoate mai usor in anumite functii importante. Iar din pozitiile obtinute astfel a fost remunerata din bani publici. si a putut sa traga pe sfoara opinia publica. Ca tot pretinde dumneai ca este specialist in relatii publice.

Partea cea mai interesanta a acestei dezvaluiri de presa nu este insa dezvaluirea in sine. Impostori de acest fel avem cu duiumul. Cocotati in cele mai inalte functii. Cum a fost scandalosul caz al lui Victor Ponta, care a obtint un fals titlul de doctor in stiinte juridice, dupa ce si-a plagiat lucrarea. Fapt dovedit pana la capat de toate autoritatile competente. si pentru care domnia sa nu a platit nimic. Doar a incasat. Am inchis paranetza. In cazul Ralucai Turcan, cu adevarat senzationala este explicatia pe care ne-o serveste. Cu aroganta. Crezandu-ne de-a treptul tampiti. Ea spune ca este o greseala care i-a scapat pe internet. Si ca o greseala scapata pe internet nu ar mai putea fi stearsa. Total si de doua ori fals. Total fals, pentru ca orice greseala scapata pe internet poate fi reparata si de doua ori fals pentru ca aici nu este vorba doar de internet. Raluca Turcan a fost obligata ca parlamenar si apoi ca inalt demnitar al statului roman sa-si intocmeasca CV-ul nu numai in format electronic, ci si pe hartie. Si sa semneze. Ea si-a pus semnatura pe documente vadit false. Si nu a fost o simpla eroare. Nu avea cum sa-i scape faptul ca nu are o lucrare de masterat. Asa ceva nu se uita. Si persoana in cauza nu poate trece cu vederea ca reprezentand un fapt de nimic, un simplu fleac, existenta sau inexistenta unei diplome care sa ateste nivelul de pregatire pe care il ai.

Impostura se apropie amenintator de premier. Daca in echipa sa a promovat, rand pe rand, fel de fel de persoane cu falsuri la activ – mai exista si faimosul caz Grinda – ma intreb din nou daca nu care cumva si biografia sa este falsificata. Oricum, tot “ciuma rosie” este de vina. Auziti ce zice Raluca Turcan. Ca a urmat cursurile de masterat, s-a simtit si s-a apreciat singura ca fiind bine pregatita, dar nu s-a mai ostenit sa le incheie cu o lucrare, pe care ar fi trebuit sa o sustina in fata unor profesori pesedisti. Cu alte cuvinte, profesorii pesedisti au fost buni sa ii predea, dar nu mai erau buni sa o examineze. Raluca Turcan coordoneaza Cultura si invatamantul si Justitia din Romania!

Sursa: Corectnews.com

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani