Grid star
analize

Retragerea lui Nicusor Dan

Circula o gluma in mediul electronic. „Daca PSD trebuie sa dispara, unde dispare el?” „In PNL”. Asa suna raspunsul. Si, parafrazand, ne putem intreba ce se intampla cu coruptii. Daca ei dispar, unde dispar ei? Raspunsul e ca tot in PNL. Iar Nicusor Dan este un bun raspuns in acest sens. El trebuie retras din cursa. Altfel, gluma devine serioasa.

Dana Budeanu a produs o dezvaluire bomba. O inregistrare cu Nicusor Dan. In care acesta face trafic de influenta in toata legea. In vremurile binomului, DNA se suia instantaneu cu picoarele pe o asemenea stenograma. Si transforma inregistrarea in proba. Si mergea cu proba pana la condamnarea demnitarului, care si-a permis sa faca trafic de influenta. De doua zile observ ca, dincolo de televiziuni si de site-uri, nicio autoritate a statului nu se sesizeaza. Oare de ce?

Sa presupunem ca tot ceea ce se vehiculeaza de ani de zile, legat de modul in care au venit pe lume si au inceput sa dea din aripi salvatorii Bucurestiului si, apoi, salvatorii Romaniei, este adevarat. Cu alte cuvinte, sa luam drept buna premiza ca USB si apoi USR au fost zamislite in retortele statului subteran. Nasite neoficial de catre Florian Coldea. In parteneriat cu multinationalele. Daca asa stau lucrurile, atunci rezulta ca Nicusor Dan este el insusi produsul statului subteran. Un baiat al acestuia trimis la inaintare. Mai intai in societatea civila si apoi in politica. Daca e asa, atunci mai rezulta un lucru. Si anume ca statul subteran este astazi suficient de puternic pentru a-i construi aceluiasi Nicusor Dan o platforma de lansare politica. Cum ar fi Primaria Generala a Capitalei, in fruntea careia acesta transpira sa ajunga. Si mai putem trage o concluzie. Legata tot de puterea statului suteran. Acesta este capabil sa-si protejeze oamenii, indiferent ce fapte savarsesc acestia. Iar astfel se explica de ce nicio ancheta nu a fost declansata impotriva lui Nicusor Dan, dupa distribuirea inregistrariii si dupa ce, culmea, acesta a recunoscut ca este vocea lui. si ca, intr-adevar, a facut o interventie pentru a proteja un individ corupt. Si a facut-o nu ca omul de pe strada. Ci in calitatea sa de demnitar al statului roman.

Dar cred ca am mai putea trage o concluzie, fara sentimentul ca exageram. Pai candidatul cui este Nicusor Dan? E adevarat ca acesta a decis sa joace piesa pentru Primaria Generala a Capitalei ca si cum ar fi o persoana independenta. Numai ca este sustinut de doua partide. De PNL. Si de USR. Nicusor Dan a acceptat sustinerea acestora. Deci cele doua partide merg la pachet cu Nicusor Dan. Chiar daca de acum s-a dovedit in mod indubitabil ca acesta se face vinovat de trafic de influenta. Deci este un individ corupt. Inseamna ca PNL si USR sustin si promoveaza coruptia. Chiar daca reprezentantii celor doua partide fac afirmatii contrare.

Situatia este atat de evidenta, incat ma gandesc ca PNL si USR nu au nici cea mai mica sansa sa iasa cu fata curata din aceasta mizerie, altfel decat retragandu-l pur si simplu din cursa pe Nicusor Dan. Declarand public ca ii retrag orice sustinere politica. Partea amuzanta este ca, daca se va intampla acest lucru, din joben iese Petrov. Alias Traian Basescu. Care ar ramane astfel singurul candidat din cursa pentru Primaria Generala a Capitalei ce ar putea fi sustinut de electoratul celor doua partide. In ciuda faptului ca este tatal si bunicul coruptilor din Romania.

Sursa: Corectnews.com

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani