Grid star
eveniment

ALOCATIILE COPIILOR - Gabriela Firea torpileaza Dreapta unita: "Scadere a alocatiilor de 80%"

Senatoarea Gabriela Firea critica dur decizia Dreptei unite formata din PNL si USR-PLUS de a nu dubla alocatiile.

Firea arata intr-o postare pe Facebook ca prin decizia luata in Senat (click aici pentru a citi), copiii raman cu o scadere a alocatiilor de 80%:

"Presedintele tarii si Guvernul PNL-USR incalca o decizie a Curtii Constitutionale, care a statuat ca dublarea alocatiei pentru copii, contestata si anterior de doua ori, este constitutionala".

Iata postarea Gabrielei Firea:

"Am votat azi PENTRU copii si CONTRA masurii guvernului #DeDreapta de a NU dubla alocatiile copiilor, asa cum prevede legea propusa de noi. Prin ordonanta guvernului este blocata, practic, aplicarea legii de dublare a alocatiilor iar calendarul propus chiar de catre PNL, de etapizare a dublarii, este infirmat printr-un amendament asumat de PNL si USR.

Astfel, copiii raman cu o scadere a alocatiilor de 80%, caci asta inseamna acest procent de 20% al #CoalitieiDeDreapta.

Concret, am votat contra si eu, alaturi de colegii mei, Legii privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii. (L491/10.08.2020) – reexaminare/16.11.2020 (la solicitarea Presedintelui Romaniei).

Presedintele tarii si Guvernul PNL-USR incalca o decizie a Curtii Constitutionale, care a statuat ca dublarea alocatiei pentru copii, contestata si anterior de doua ori, este CONSTITUTIONALA.
Deci, se incalca un drept castigat prin lege de catre toti copiii!

NuLePasaDeOameni

DreaptaAduceAusteritate

JunglaDeLaGuvernare".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani