Grid star
eveniment

MINISTERUL FINANTELOR SE IMPRUMUTA DE LA ROMANI – Cea mai mare dobanda trece de 7%. Se stie unde se duc banii. Oferta este in vigoare

Statul se imprumuta de la romani pentru finantarea deficitului bugetar. Ministerul de Finante ofera si dobanda, cea mai mare depasind 7%.

Astfel, din 20 iulie 2023, romanii pot investi in titlurile de stat TEZAUR, cu maturitati de 1 si 3 ani cu dobanzi anuale de 6,30% si, respectiv, 7,20%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

"Ofera siguranta pentru economiile dumneavoastra, au randament competitiv, nu se impoziteaza, le poti accesa usor si contribuie la dezvoltarea nationala. Mai mult, nu trebuie sa ai sume mari de investit, stii exact cand si cat vei castiga. Acestea sunt argumentele care fac din titlurile de stat Tezaur un instrument financiar puternic, pentru care le recomand oricui vrea sa isi asigure un venit pasiv, sigur si predictibil”, a declarat ministrul de Finante, Marcel Bolos (foto).

Titlurile de stat pot fi cumparate:

-Intre 20 iulie – 17 august 2023 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in Spatiul Privat Virtual (SPV) pentru titluri lansate prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesati Ghid Tezaur online si Tezaur online;

-Intre 20 iulie – 18 august 2023 de la sediul unitatilor Trezoreriei Statului;

-Intre 20 iulie – 17 august 2023 in mediul urban si 20 iulie – 16 august 2023 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A.

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune.

Nu se percepe impozit

De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in titluri de stat lansate de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.

Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani