Grid star
eveniment

CHINA A LANSAT CERTIFICATUL DE VACCINARE – Cetatenii chinezi vor calatori cu un pasaport digital care releva statul sanitar pe durata calatoriei

China a lansat oficial „certificatul de sanatate pentru calatorii internationale”. Este vorba practic despre un certificat de vaccinare anti-covid-19 care se va regasi pe o aplicatie pentru telefoanele mobile de tip smartphone si care le va permite cetatenilor chinezi sa calatoreasca liber in strainatate. Pe langa aceasta, precizeaza ministrul de Externe Chinez, Wang Yi (foto) „aplicatia are rolul de a promova relansarea economica mondiala si de a facilita trecerea frontierelor”. Aplicatia a fost lansata luni, 8 martie 2021, pe WeChat, si ofera si posibilitatea imprimarii continutului pe hartie.

In ce priveste certificatul de vaccinare al Chinei, conform precizarilor Departamentului de Afaceri Consulare din cadrul Ministerului de Externe al Chinei, acesta contine detalii despre informatiile de vaccinare COVID-19 ale titularului si rezultatele testelor coronavirusului.

Ministrul de Externe chinez Wang Yi a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca rolul certificatului de vaccinare este de a face posibila verificarea informatiilor, cum ar fi testarea acidului nucleic si vaccinarea, si de a usura interactiunea dintre oameni.

Inca din luna martie 2020, China a interzis intrarea pe teritoriul statului a altor ceteni straini, fiind permis doar accesul chinezilor si a unui numar limitat de cetateni straini, respectiv doar diplomati, oameni de afaceri si persoane care detin un permis de sejur si de munca valid. La intrarea pe teritoriul Chinei, orice cetatean, chinez sau strain, este obligat sa stea 14 zile in carantina intr-un hotel, pe cheltuiala proprie.

Atentie, acest pasaport nu este inca obligatoriu si este rezervat doar chinezilor. Decizia Chinei vine dupa ce alte cateva state au introdus certificate de identificare a persoanelor vaccinate. La randul sau, Uniunea Europeana si-a exprimat acordul de principiu de a realiza pasapoarte de vaccinare sub titulatura de „pasaport verde”. O hotarare in acest sens va fi luata cel mai probabil in 17 martie 2021.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani