Grid star
eveniment

APROAPE 1 MILION DE DOCUMENTE ELIBERATE ONLINE – Actele de la cadastru, fara semnatura olografa, sunt recunoscute de institutiile administratiei locale si centrale, banci, avocati, notari

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, 947.161 de documente, in primele cinci luni ale acestui an.

In perioada similara a anului trecut, ANCPI a eliberat online 677.990 de extrase de carte funciara pentru informare si 83.235 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fara semnatura olografa, sunt recunoscute de institutiile administratiei locale si centrale, banci, avocati, notari,

In luna mai 2023, ANCPI, institutie publica aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, 234.076 de extrase de carte funciara pentru informare si 22.295 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. In luna mai a anului 2022, ANCPI a eliberat online 151.528 de extrase de carte funciara pentru informare si 18.480 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Totodata, in cea de-a cincea luna a anului 2023, pe platforma epay.ancpi.ro si-au facut cont 27.158 de utilizatori noi si au fost inregistrate 195.916 de comenzi online.

Preturile

Pretul unui extras de carte funciara pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, in conditiile in care la ghiseele oficiilor de cadastru si publicitate imobiliara costul este de 25 de lei. Daca documentul solicitat este disponibil in format electronic, va putea fi descarcat din contul creat de utilizator in cateva minute. In cazul in care extrasul nu a fost convertit in format electronic, timpul de asteptare este de cel mult doua zile lucratoare.

Pretul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.

Proprietatile inregistrare in sistem

Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionata de ANCPI si poate fi utilizata atat de persoane fizice, cat si juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuata prin intermediul unui card bancar.

In prezent, numarul proprietatilor inregistrate in sistemul informatic integrat de cadastru si carte funciara este de peste 21,6 milioane. Astfel, extrasele de carte funciara solicitate pentru aceste proprietati vor putea fi descarcate de catre utilizatorii platformei epay.ancpi.ro in cel mai scurt timp.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani