Grid star
eveniment

EDUCATIE SAU CRASME? – Guvernul liberal sustine carciumile in locul creselor si a gradinitelor

Semne de intrebare intemeiat ridicate! Ce doreste Guvernul Citu? Educatie sau crasme? Intrebarea, legitima de altfel, este adresata guvernantilor de cunoscutul avocat Gabriel Biris (foto) de la casa de avocatura Biris Goran SPARL, fost secretar de stat in Ministerul Finantelor, care semnaleaza ca prin Ordonanta de Urgenta de modificare a Codului Fiscal se va suspenda aplicarea creditului fiscal pentru educatie timpurie, pana la 31 decembrie 2021. In acelasi timp, reprezentatii HORECA sunt scutiti de la plata impozitului pentru a se putea redresa dupa dificilul an pandemic. Si nici in acest domeniu nu sunt vizati de masura toate firmele, ci doar cele cu venituri de peste 1 milion euro.

Intr-o luare de pozitie pe Facebook, Gabriel Biris semnaleaza ca OUG-ul pus in dezbatere pe site-ul Ministerului Finantelor privind modificarea Codului Fiscal este dovada clara ca "liberalismul" nu are ca prioritatea Educatia, desi analfabetismul functional a ajuns la 46%: "Ce mai conteaza ca educatia a fost inscrisa in Strategia nationala de aparare aprobata de Parlament?

Ce mai conteaza ca fara educatie nu avem viitor? In loc sa discutam cum putem imbunatati, suspendam", puncteaza fondatorul Biris Goran SRARL.

Ca atare, se intreaba avocatul Biris, "care e prioritata Romaniei?", de vreme ce proiectul releva clar o lipsa de sustinere a educatiei.

Iata postarea avocatului Gabriel Biris:

Educatie sau crasme?

Care e prioritatea Romaniei?

Vad ca in proiectul de OUG despre care spuneam aseara - ala care suspenda creditul fiscal pentru crese si gradinite, ca platitorii de impozit specific (cluburi, restaurante, hoteluri mari, cu venituri peste 1 milion de euro/an) vor fi scutiti de impozitul asta derizoriu pentru cateva luni si in 2021.

Deh, crasmele mari au probleme generate de masurile luate de guvern si trebuie ajutate (numai cei mari, ca cei mici continua sa plateasca impozit pe micro, fara scutiri! Cei mici nu plang...).

Cu cresele nu au nicio problema, ca nu prea exista...

Exista insa analfabetism functional (aproape jumatate din tinerii de 15 ani nu prea inteleg ce citesc!), dar cu asta nu prea vad sa avem o problema!

Poate doar Presedintele Klaus Johannis, care a inclus educatia timpurie atat in proiectul Romania Educata cat si in Strategia nationala de aparare, dar vad ca guvernul nu prea are un stres cu asta...

Ludovic Orban, Florin Citu, Alexandru Nazare, Sebastian Burduja - asta e liberalism? Crasme, nu educatie?

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani