Grid star
eveniment

SE SCUMPESC ABONAMENTELE LA SALILE DE SPORT – Romanii care vor sa mearga la salile de fitness vor trebui sa scoata mai multi bani din buzunar, dupa ce Guvernul a decis sa mareasca TVA-ul de la 5% la 19%. La World Class, un abonament de 73 euro va costa 83

Abonamentele la salile de sport se vor scumpi incepand cu 1 ianuarie 2024. Motivul: decizia Guvernului de a creste cota TVA pentru salile de fitness de la 5% la 19%. 

Masura privind majorarea TVA pentru salile de sport este prevazuta de Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung, care intra in vigoare in 1 ianuarie 2024. Spre exemplu, compania Word Class, lider de piata pe domeniul salilor de sport, a anuntat ca pretul unui abonament care costa in prezent 73,50 euro va fi marit de la 1 ianuarie la 83.06 euro.

Iata mesajul primit de abonati:

Ca urmare a modificarilor asupra Codului Fiscal care vor intra in vigoare in 1 ianuarie 2024, suntem nevoiti sa modificam preturile la abonamente, pentru a reflecta marirea cotei de TVA, de la 5% la 19%. Astfel, incepand cu 01.01.2024, abonamentul PLATINUM FULLTIME 1 MONTH ROLLING, care se reinnoieste automat, va avea pretul de 83.06 EUR”.

Iata pretul actual:

Doar 100 euro deducere

Amintim ca se pregatesc si alte schimbari cu privire la salile de sport. Astfel, draftul proiectului de OUG privind unele masuri fiscal bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative prevede scaderea sumei deductibile pe care o pot aplica angajatorii pentru abonamentele oferite la salile de sport angajatilor. Concret, daca proiectul va fi aprobat, suma deductibila scade de la 400 euro pe an, la doar 100 euro.

In prezent, Codul Fiscal stabileste la articolul 68 alineatul (5), litera r) urmatoarele: “Contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, platite in scopul personal al contribuabilului, indiferent daca activitatea se desfasoara individual sau intr-o forma de asociere, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile sportive, in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic, platite in scopul personal al contribuabilului, indiferent daca activitatea se desfasoara individual sau intr-o forma de asociere, in limita echivalentului in lei a 400 euro anual pentru fiecare persoana”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani