Grid star
eveniment

STOCURILE DE GAZE ALE ROMANIEI: CANTITATEA DIN DEPOZITE – Nicolae Ciuca, anunt despre ce va fi la iarna. Ce se intampla cu pragul solicitat de Uniunea Europeana

Premierul Nicolae Ciuca anunta ca Romania a stocat in depozitele nationale o cantitate-record de gaz: peste 3 miliarde metri cubi, reprezentand 97,75% din totalul capacitatii de inmagazinare.

Potrivit acestuia, pragul de 80% solicitat de Comisia Europeana a fost depasit de la mijlocul lunii septembrie, iar faptul ca ne apropiem deja de capacitatea tehnica maxima inseamna ca vom avea, la iarna, suficient gaz pentru necesarul consumatorilor casnici si al economiei, sustine seful Executivului. Nicolae Ciuca a mai spus ca Romania este unul dintre statele europene cu cea mai mica dependenta de gazul din import, circa 90% din necesarul tarii fiind acoperit din productia interna.

Iata declaratia facuta de Nicolae Ciuca:

Romania a stocat in depozitele nationale o cantitate-record de gaz: peste 3 miliarde metri cubi, reprezentand 97,75% din totalul capacitatii de inmagazinare. Pragul de 80% (solicitat de Comisia Europeana) a fost depasit de la mijlocul lunii septembrie, iar faptul ca ne apropiem deja de capacitatea tehnica maxima inseamna ca vom avea, la iarna, suficient gaz pentru necesarul consumatorilor casnici si al economiei.
In viitor, productia interna va creste, ca urmare a dezvoltarii platformelor de extractie din largul Marii Negre si dupa pornirea exploatarii unor noi perimetre din interiorul teritoriului, precum Caragele, din judetul Buzau. Ca urmare a politicilor derulate de ministrul liberal al Energiei Virgil Popescu, Romania este unul dintre statele europene cu cea mai mica dependenta de gazul din import, circa 90% din necesarul tarii fiind acoperit din productia interna”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani