Grid star
eveniment

BANI PENTRU CRESTEREA NATALITATII – Se modifica regulile de acordare a celor 15.000 lei. Creste si numarul beneficiarilor (Document)

Ministerul Familiei a pus in dezbatere publica proiectul privind modificarea Hotararii 1103/2022 pentru aprobarea Programului Social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii. Concret, se modifica conditiile de acordare a sumei de 15.000 lei si creste numarul beneficiarilor.

Astfel, si cuplurile formate dintr-un cetatean strain si unul roman vor putea beneficia de ajutorul de stat, si nu doar cuplurile formate din cetateni romani, asa cum este prevazut acum. Potrivit expunerii de motive, succesul imens de care se bucura programul, precum si numeroasele solicitari ale potentialilor beneficiari care, din cauza conditiei restrictive referitoare la cetatenia romana pentru ambii parteneri ai cuplului, nu au putut aplica, impune modificarea de urgenta a acestei conditii de eligibilitate. In sensul in care, cel putin unul din cei doi beneficiari - membri ai cuplului infertil (casatoriti sau nu)/femeia singura infertila - sa fie cetatean roman si sa aiba domiciliul in Romania:

Cruda realitate

"Totodata, prin schimbarea conditiei de eligibilitate mentionata anterior, respectiv prin facilitarea accesului la acest sprijin financiar, aceasta modificare va contribui in mod semnificativ la adresabilitatea potentialilor beneficiari, a proiectiei natalitatii pe termen scurt si mediu, precum si armonizarea dezechilibrelor intre generatii”.

Se mai arata ca Romania, la fel ca toate tarile europene, se confrunta cu un comportamentul reproductiv ce a suferit transformari negative in ultimii ani, fertilitatea scazand intr-un ritm accelerat, situandu-ne sistematic sub nivelul de inlocuire a generatiilor si avand drept consecinta un spor natural negativ al populatiei. Acestei realitati crude i se adauga si fenomenul migrationist, care conduce la o exacerbare a dezastrului demografic inceput in anii 1990-2000.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani