Grid star
eveniment

ANCHETA PENALA PE FACTURILE UMFLATE – Ministrul Justitiei Catalin Predoiu a sesizat Procurorul General: “Sa ia masurile necesare pentru a descoperi, preveni si combate eficient orice tip de activitate infractionala ce ar putea fi desfasurata in contextul

O ancheta penala ar putea fi declansata in legatura cu facturile umflate la energie si gaze care i-au adus la disperare pe romani. Primul pas a fost facut deja de ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto).

Astfel, joi, 13 ianuarie 2022, Catalin Predoiu a anuntat ca a sesizat Procurorul General al Romaniei, Gabriela Scutea, pentru a lua masurile necsare in contextul exploziei facturilor la energie si gaze. Mai exact, Predoiu ii cere sa previna si sa combata orice tip de activitate infractionala, precum inselaciunea, abuzul in serviciu, concurenta neloiala sau constituire de grup infractional organizat.

Iata anuntul Ministrului Justitiei Catalin Predoiu facut pe pagina sa de Facebook:

In calitate de ministru al Justitiei, am transmis procurorului general Gabriela Scutea, astazi 13 ianuarie 2022, o adresa prin care, in temeiul art.132 alin.(1) din Constitutie si art.69 alin.(3) teza II din Legea nr.304/2004, am indrumat Ministerul Public sa ia masurile necesare potrivit competentei legale pentru a descoperi, preveni si combate eficient orice tip de activitate infractionala ce ar putea fi desfasurata in contextul crizei energiei si a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie, cum ar fi inselaciunea, abuzul in serviciu, concurenta neloiala, grup infractional organizat care pot afecta drepturile cetatenilor a caror aparare reprezinta o datorie constitutionala a Ministerului Public.

Acest demers se adauga indrumarilor nr. 99940/28.11.2019 si nr. 45318/10.06.2020 catre Ministerul Public, prin care Ministrul Justitiei a cerut combaterea eficienta a fenomenelor de crima organizata, traficul de persoane, de droguri, infractiunile cu violenta, infractiunile la regimul silvic”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani