Grid star
eveniment

LEGE PENTRU INTRODUCEREA CONTRIBUTIEI DE SOLIDARITATE – Proiect: Taxa va reprezenta 0,25% din cifra de afaceri a operatorilor economici. Pragul de la care se plateste (Document)

Senatul are pe ordinea de zi a sedintei de luni, 26 noiembrie 2022, proiectul de lege prin care se intentioneaza introducerea taxei de solidaritate pentru operatorii economici, in vederea sprijinirii sportului romanesc.

Taxa, denumita Contributie de solidaritate pentru sustinerea sportului si a Educatiei fizice, va reprezenta 0,25% din cifra de afaceri a operatorilor economici si a intreprinderilor publice cu cifra de afaceri anuala peste pragul de 100 de milioane de euro/anual.

Potrivit expunerii de motive, se impune sustinerea cu bani a asociatiilor si cluburilor sportive, inclusiv cele organizate ca societati comerciale, unitatilor de invatamant cu program sau profil sportiv, palatele si cluburile copiilor si elevilor, pentru ca Romania sa fie competitiva in acest domeniu.

Banii incasati de stat

Prin prezenta propunere legislativa se reglementeaza introducerea unei contributii pe care operatorii economici si intreprinderile publice care realizeaza venituri anuale de peste 100 de milioane de euro o vor plati pentru sustinerea structurilor sportive asa cum sunt ele definite in legea educatiei fizice si sportului, respectiv asociatiile sportive si cluburile sportive, inclusiv cele organizate ca societati comerciale, unitatile de invatamant cu program sau profil sportiv, palatele si cluburile copiilor si elevilor. Aceasta taxa, denumita Contributie de solidaritate pentru sustinerea sportului si a Educatiei fizice, va reprezenta 0,25% din cifra de afaceri a operatorilor economici si a intreprinderilor publice cu cifra de afaceri anuala peste pragul de 100 de milioane de euro/anual”.

Initiatorii estimeaza ca pe ansamblu, Contributia de solidaritate pentru sustinerea sportului si a educatiei fizice colectata de la marii operatori economici s-ar putea cifra la un nivel minim de 1,5 miliarde de lei, adica aproximativ 300 milioane euro, sursa care ar asigura si garanta la un nivel rezonabil, finantarea si competitivitatea sportului romanesc.

*Nota de Fundamentare
*Proiectul de lege

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani