Grid star
eveniment

COSTURILE MESEI DE PASTE – Ouale s-au scumpit cu 35%. Kilogramul de miel poate depasi 45 lei. Iata preturile

Mai sunt cateva zile pana la Paste, iar romanii trebuie sa-si faca cumparaturile pentru masa traditionala. Insa preturile se duc tot mai sus. Cel mai mult s-au scumpit ouale, cu 35%. Iara masa traditionala nu se anunta deloc una ieftina.

In pietele din Capitala, un kilogram de carne de miel costa intre 40 si 45 de lei, cu 17% mai mult comparativ cu anul trecut. Ouale s-au scumpit insa cel mai mult, cu 35%, astfel ca un ou a ajuns sa coste 1,20 lei fata de 0,80 lei cat era in 2022.

Lactatele s-au scumpit si ele, potrivit antena 3, cu aproximativ 30%. Astfel,un litru de lapte costa acum 9 lei, iar un kilogram de telemea de oaie trece de 40 de lei. Nici pretul cozonacului, in teorie nelipsit de la masa de Paste, nu este unul accesibil. Un kilogram ajunge la 70 de lei, o crestere cu aproape 30% fata de anul trecut

Platim mai mult pentru legume

Platim mai mult si pentru legume. Conform ultimelor date de la Institutul National de Statistica, intr-un an, legumele s-au scumpit cu peste 23%, iar fructele cu aproximativ 16%.Un kilogram de rosii, care nu sunt romanesti, ajunge la 15 lei, castravetii la 20 de lei, iar o legatura de ceapa verde costa undeva la 2 lei.

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani