Grid star
eveniment

KLAUS IOHANNIS, IMPOTRIVA INTERDICTIILOR PENTRU NEVACCINATI – Presedintele a luat pozitie dupa anuntul lui Dan Barna: “Nu putem sa invingem pandemia prin discrimnare”

Pozitie laudabila a lui Klaus Iohannis dupa ce liderul USR Dan Barna a anuntat  ca s-a discutat in cadrul coalititei de guvernare ca in weekend sa mearga la mall doar personale vaccinate, fara sa se ia insa vreo decizie (click aici pentru a citi).

Presedintele s-a declarat miercuri, 4 august 2021, impotriva interdictiilor pentru cei care nu s-au vaccinat: “Nu pot sa accept masuri care duc la discriminari”.

Conform lui Iohannis, chiar si in cazul in care s-ar introduce restrictii pentru persoane nevaccinate in restaurante, cinematografe, etc, asta nu rezolva problema. In opinia presedintelui, solutia este vaccinarea in masa.

Iata declaratiile facute de Klaus Iohannis:

“Cred ca este foarte important sa lucram pe constientizare. Nu putem sa ii constrangem pe oameni sa faca lucruri pe care nu le inteleg. Trebuie sa imbunatatim campania de vaccinare, pentru ca pandemia nu s-a terminat. De asta le spun de fiecare data romanilor sa se vaccineze, pentru ca este important ca sa prevenim raspandirea virusului.
Insa, interdictii neexplicate, dupa parerea mea, nu ne duc foarte departe. Si chiar daca este posibil sa se introduca restrictii pentru persoane nevaccinate in locuri neesentiale in restaurante, cinematografe, si asa mai departe, asta nu rezolva problema. Rezolva doar probleme punctuale.
Problema se rezolva prin vaccinarea in masa.
Noi suntem in al doilea an de pandemie. Nu pot sa accept masuri care duc la discriminari.
Nu putem sa invingem pandemia prin discrimnare.

Putem sa invingem pandemia prin vaccinare”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani