Grid star
eveniment

TRANSPORT GRATUIT PENTRU TURISTI IN SUDUL LITORALULUI – Statiunile in care se aplica masura. A fost suspendata si taxa de parcare

Primaria Mangalia va scoate pe traseu, incepand de luni, 1 august 2022, autobuzele electrice achizitionate in cadrul unui proiect cu fonduri UE, care vor deservi, gratuit, transportul public in localitate, inclusiv in statiunile Saturn, Venus, Cap-Aurora, Jupiter, Neptun-Olimp. In urma cu cateva zile, a fost suspendata taxa de parcare (click aici pentru a citi).


Potrivit primariei, prin implementarea acestui proiect, Mangalia devine prima localitate din judetul Constanta in care se introduce transportul public ecologic, cu autobuze electrice, fara costuri din partea calatorilor – turisti sau localnici.
"Pe toata perioada sezonului estival, turistii aflati in vacanta, in sudul litoralului, pot circula gratuit cu transportul public, de la gara la hotel sau intre statiuni si oras. Dupa anularea taxei de parcare pentru incurajarea turismului in statiunile Mangaliei, iata ca venim acum cu o noua masura menita sa atraga mai multi turisti in aceasta zona a litoralului”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.
Potrivit documentatiei, gratuitatea se ofera pana la finalizarea proiectului, respectiv decembrie 2023. Edilul a explicat ca, ulterior, va propune Consiliului Local adoptarea unei Hotarari, prin care sa se asigure gratuitatea transportului public si dupa data respectiva.

Traseul

Conform graficului de circulatie, afisat in fiecare statie de autobuz, masinile vor circula, intr-o prima etapa, de luni pana vineri, intre orele 06:00 – 22:00, pe un traseu din oras si statiuni, incepand din zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 si pana in Olimp, zona blocurilor C1-3, precum si pe arterele principale din toate statiunile. „In plus, locuitorii Mangaliei atat din zonele centrale, cat si cei care locuiesc in cartierul de case vor beneficia de acelasi transport nepoluant, ecologic. Autobuzele sunt produse in Turcia, cu sisteme electrice marca BMW si au o capacitate totala de 52 de locuri, dintre care 18 pe scaune. Autovehiculele sunt actionate complet electric si dotate cu echipamente si sisteme informatice, comunicare si informare audio-video a pasagerilor, dar si rampe pentru persoanele cu dizabilitati. In cadrul aceluiasi proiect, se lucreaza la un depou pentru autobuze, iar statiile de incarcare electrice sunt amplasate la capetele de linie. Proiectul mai prevede asfaltarea unor strazi din cartierul de case al orasului, dar si modernizarea falezei din statiunea Cap-Aurora, lucrarile urmand sa inceapa in aceasta toamna”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani