Grid star
eveniment

BANI DE LA GUVERN – Cine sunt romanii care beneficiaza. Iohannis a semnat (Document)

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni, 7 iunie 2021, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Potrivit legii, Guvernul, la propunerea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, poate acorda ajutoare de urgenta, in bani sau in natura, familiilor sau persoanelor care se afla in situatii de necesitate cauzate de calamitati naturale, incendii, accidente, epidemii, epizootii, precum si pentru alte situatii deosebite determinate de starea de sanatate ori altor cauze care pot conduce la aparitia sau sporirea riscului de excluziune sociala, precum si in alte situatii stabilite prin hotarare a Guvernului.

Decizia primarilor

Astfel, primarii pot dispune acordarea de ajutoare de urgenta, in bani sau in natura, familiilor sau persoanelor care se afla in situatii de necesitate aparute ca urmare a unor calamitati naturale, incendii, accidente, epidemii, epizootii, precum si in alte situatii deosebite care pot duce la aparitia sau sporirea riscului de excluziune sociala, inclusiv in caz de deces in tara sau in strainatate, stabilite prin hotarare a consiliului local, care va cuprinde si procedura si/sau conditiile de acordare.

*Citi aici legea promulgata de Klaus Iohannis

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani