Grid star
eveniment

ACCIZA REDUSA LA MOTORINA – Statul aloca 3 milioane lei. Beneficiarii schemei sunt intreprinderile mici si mijlocii

Guvernul a aprobat Hotararea prin care se instituie o schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in acvacultura. Valoarea totala a schemei pentru perioada 2023-2025 este de 3.000.000 lei si se acorda de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Astfel, se va aplica o rata redusa de impozitare a motorinei utilizata la efectuarea lucrarilor in acvacultura, precum:

-transportul materialui piscicol, a puietului in diferite stadii de dezvoltare, a reproducatorilor, a pestelui de consum, a materiilor prime si alte materiale in interiorul fermei;

-realizarea de lucrari agricole in ferme de acvacultura pe cuvetele helesteielor, pomparea apei cu motopompe, destufizare.

Cine primeste banii

Beneficiarii schemei sunt intreprinderile mici si mijlocii care isi desfasoara activitatea in acvacultura, respectiv:

a) persoane fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 182/2016 cu modificarile si completarile ulterioare;

b) persoane juridice.

Prin intermediul acestui act normativ se asigura conditiile pentru diminuarea efectiva a costurilor de productie, ceea ce stimuleaza desfasurarea activitatii de acvacultura in conditiile concurentiale de pe piata produselor de peste din Uniunea Europeana, potrivit MADR.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani