Grid star
eveniment

GUVERNUL LIMITEAZA CRESTEREA TARIFULUI DE DISTRIBUTIE LA ENERGIE – Preturile se vor mari doar cu rata inflatiei si cu cresterea costurilor cu consumul propriu tehnologic al retelelor (Document)

Ministerul Energiei condus de Virgil Popescu (foto stanga, langa premierul Nicolae Ciuca) a pus in dezbatere publica un proiect OUG care limiteaza cresterea tarifelor de distributie la energie electrica si gaze.

Astfel, incepand cu 1 aprilie 2023, tarifele reglementate se aproba luand in considerare exclusiv rata anuala a inflatiei si acoperirea costurilor suplimentare aferente consumului propriu tehnologic, respectiv consumului tehnologic, care se capitalizeaza.

In plus, ministerul condus de Virgil Popescu intra si peste Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE). Proiectul prevede ca pana la 31 martie 2025 Autoritatea nu emite noi decizii de desemnare in calitate de operator desemnat al pietei de energie electrica (OPEED) pentru serviciile de tranzactionare pe Piata Pentru Ziua Urmatoare de energie electrica (PZU) si Piata Intra Zilnica de energie electrica (PI).

Termenul pentru decontare

O alta prevedere: in contextul aplicarii Ordonantei de Urgenta a Guvernului 118/2021, pentru actiunea de compensare aferenta perioadei noiembrie 2021 – ianuarie 2022, termenul final de transmitere, catre Ministerul Energiei sau Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, a datelor necesare decontarii sumelor de la bugetul de stat, este 31 martie 2023

Iata prevederile proiectului:

 

 

 

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani